Πρόταση thraki Νεα: Στηρίξτε τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στις Καστανιές. Έχουν περισσότερη ανάγκη τώρα που τα σύνορα είναι κλειστά.

Στις Καστανιές κτυπάει η καρδιά της Ελλάδας που βρίσκεται στα σύνορα.
Της Ελλάδας που αντιστέκεται για να αισθάνονται υπερήφανοι όχι μόνο οι κάτοικοι του κέντρου, αλλά και οι κάτοικοι άλλων ακριτικών περιοχών.

 

Οι κάτοικοι των Καστανεών, έχουν προσφέρει απίστευτη βοήθεια στους ανθρώπους που κρατούν τα σύνορα, έχουν πνιγεί από τα χημικά των Τούρκων, έχουν ξυπνήσει άγρια χαράματα από πυροβολισμούς.

Οι επιχειρηματίες των Καστανεών, αντιστέκονται. Με κλειστά τα σύνορα, έχουν χάσει μεγάλο μέρος της πελατείας τους που προερχόταν από Τούρκους της Αδριανούπολης, όμως δεν το βάζουν κάτω. Κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους για να έχει ακόμη περισσότερο φως το χωριό.

Οφείλουμε όλοι να τους στηρίξουμε, με μία επίσκεψή μας – Κάντο κι εσύ πατριώτη, έλα στις Καστανιές. Το έχεις χρέος προς τους ακρίτες μας. 

 

Στα μπαλκόνια των σπιτιών η Ελληνική Σημαία δεν έχει υποσταλεί. Είναι ισχυρό συναίσθημα το να βλέπεις το χωριό σημαιοστολισμένο. Το τελευταίο ελληνικό χωριό πριν την Αγιά Σοφιά.

 

Ένας κάτοικος των ακριτικών Καστανεών, τιμά και τους ανθρώπους που έχουν έρθει από την Ευρώπη για να υπερασπιστούν την κοινή μας Ευρωπαϊκή πατρίδα. Εκτός από την Ελληνική σημαία, έχει γεμίσει το σπίτι του και με σημαίες κρατών που έχουν στείλει ενισχύσεις στον Έβρο.

Μας συγκινεί, μας οδηγεί. Μας δίνει κουράγιο, γνωρίζοντας ότι στις Καστανιές, υπάρχουν Έλληνες πατριώτες με Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη.