Μετά την πρόσφατη (2-5-2020) αστυνομική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με τη σύλληψη πέντε μελών οργανωμένου κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες από την Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη, δύο ακόμα απανωτές επιτυχίες έρχονται να προστεθούν στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα, την 4-7-2020 και την 6-7-2020 (μόλις δύο ημέρες μετά), έπειτα από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης κατάφεραν να συλλάβουν τρεις διακινητές ναρκωτικών και να κατασχέσουν 54 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και περί τα 5000 χάπια ναρκωτικού Captagon.
H Ένωση μας για το λόγο αυτό εκφράζει δημόσια θερμά συγχαρητήρια, στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Α.Μ.Θ. Ταξίαρχο κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη, στον Διευθυντή της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης Α/Δ κ. ΤΣΙΑΡΑ Λάμπρο, στον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης Α/Υ κ. ΓΚΟΥΛΙΑΜΑ Περικλή, στον Τμηματάρχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης Υ/Β κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ Κων/νο, καθώς και σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους που συνέδραμαν και εργαστήκαν πρόθυμα για το επιτυχημένο αυτό αποτέλεσμα.
Από τις παραπάνω υποθέσεις προκύπτει ότι έμποροι ναρκωτικών αξιοποιούν το μεταναστευτικό πρόβλημα στην περιοχή του Έβρου για την μεταφορά ναρκωτικών από και προς την Τουρκία, πλην όμως έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη εμπόδιο: την επιμονή και τη φιλοτιμία των αστυνομικών της Θράκης. Προς τούτο καλούμε την ιεραρχία να επενδύσει με αύξηση προσωπικού και μέσων στις υποστελεχωμένες Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν την νέα αυτή τάση.