Από το δημοσίευμα του thraki Νεα, σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο αγελάδων, οι οποίες κατανάλωσαν πιθανότητα μολυσμένο νερό, ενημερώθηκε η περιφέρεια ΑΜΘ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρωί το thraki Νεα, δέχεται ερωτήσεις για το θέμα, ενώ και ο αντιπεριφερειάρχης υγείας ενημερώθηκε μετά το δημοσίευμά μας.
Η περιφέρεια θα προχωρήσει σε δειγματοληψίες από τον Έβρο από το βόρειο και το νότιο τμήμα, ενώ οι υπηρεσίες ερευνούν και το είδος του εργοστασίου, αλλά κυρίως τα υλικά που χρησιμοποιεί, από το οποίο εικάζεται ότι προκλήθηκε η ρύπανση, πάντα σύμφωνα με βουλγαρικές πηγές.

Όλα ξεκίνησαν εχθές όταν 28 αγελάδες ψόφησαν λίγα λεπτά αφού ήπιαν νερό από κανάλι που καταλήγει στον Έβρο ποταμού στην περιοχή του Δημητρογκραντ. Από το κοπάδι κτηνοτρόφου επέζησε μόνο μία αγελάδα η οποία δεν πλησίασε το νερό.

Εκτάκτως διακόπηκε η υδροδότηση σε 50 περίπου οικισμούς των δήμων Συμεώνοβγκραντ, Λιουμπίμετς, Χάρμανλι και Σβίλενγκραντ, ενώ οι πρώτες μετρήσεις των βουλγαρικών αρχών, δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό για το πόσιμο νερό.

Στην περιοχή σπεύδει εκτάκτως και o υπουργός περιβάλλοντος της Βουλγαρίας.

Διαβάστε: Βουλγαρία: Υποψίες σε εργοστάσιο λιπασμάτων για τον μαζικό θάνατο αγελάδων