Οι συλλήψεις ατόμων που περνούν παράνομα τα σύνορα δεν σταματούν – όπως δεν σταματούν και παράνομες διελεύσεις – όμως τις τελευταίες εβδομάδες οι αστυνομικοί έρχονται αντιμέτωποι με παράξενες υποθέσεις στα σύνορα.
Πρόκειται για «παράτυπους μετανάστες» οι οποίοι περνούν στην Ελλάδα όχι μόνο παράνομα, αλλά έχουν πάνω τους και ποσότητες ναρκωτικών, οι οποίες προφανώς δεν είναι για προσωπική χρήση.
Στις συλλήψεις των τελευταίων εβδομάδων, έρχονται να προστεθούν ακόμη δύο.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι σε κάποιες από τις περιπτώσεις οι συλλήψεις των αστυνομικών είναι αποτέλεσμα πληροφοριών, που σημαίνει ότι κάποιος ενημερώνει την αστυνομία δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία, για τα άτομα που θα περάσουν το ποτάμι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη η δίωξη ναρκωτικών Κομοτηνής, είχε στείλει ειδικό κλιμάκιο στον Έβρο, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν στο Τυχερό έναν εμφανιζόμενο ως «παράτυπο μετανάστη» ο οποίος είχε στο σακίδιό του τρεις νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 554 γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία με 954 ναρκωτικά δισκία.
Την Παρασκευή αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης θορυβημένοι από τα συνεχή περιστατικά έκαναν στοχευμένους ελέγχους και στην περιοχή του Φυλακτού εντόπισαν άτομο το οποίο είχε περάσει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα και είχε μαζί του δύο συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 353,1 γραμμαρίων και δύο συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 1.413 ναρκωτικά δισκία.