Την τελευταία στιγμή δεν ακολούθησε την προτροπή φίλων (πραγματικών και φίλων πολιτικών συνθηκών) να ηγηθεί σχήματος στο δήμο Σουφλίου, στις προηγούμενες εκλογές.
Τώρα πλέον όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει, με τον δρόμο όσο δεν βελτιώνονται οι πολιτικές να γίνεται όλο και πιο βατός.
Ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσιακίρης, ο οποίος τυγχάνει και μεγάλης αποδοχής στην πόλη του Μεταξιού, καθότι είναι και πρόεδρος της ένωσης επαγγελματιών και εμπόρων Σουφλίου, ακούγεται όλο και πιο συχνά σε συζητήσεις, για ανάληψη ρόλου κλειδιού στην επόμενη εκλογική περίοδο.

Καθώς ακόμη στο δήμο Σουφλίου δεν έχει καταγραφεί κάποιο θεαματικό έργο που να επιτρέπει στον νυν δήμαρχο να «κλειδώσει» τουλάχιστον μία ακόμη θητεία, οι πολιτικές ζυμώσεις ξεκινούν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στόχος όσων διαφωνούν – δεν διαφωνούσαν όλοι προεκλογικά – με τη νυν δημοτική αρχή είναι να δημιουργηθεί ένα καθαρά αυτοδιοικητικό σχήμα, το οποίο να μπορεί να βάλει το δήμο Σουφλίου σε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Έβρο και στη Θράκη.
Ο Γιώργος Τσιακίρης, μπορεί να μην έχει δώσει καμία απάντηση, άλλωστε είναι νωρίς, όμως όσο ακούγεται το όνομά του, αυξάνονται οι πιθανότητες να συσπειρωθούν κι άλλοι με το πρόσωπό του. Ειδικά όσοι εκφράζουν δυσαρέσκεια για την πορεία του δήμου.
Νωρίς δεν είναι μέχρι τις εκλογές.

Ίσα ίσα, είναι αργά, πολύ αργά για κάποιους υπερφιλόδοξους, όσο χορηγούμενο λιβάνισμα κι αν δέχονται. . .