Ο χρόνος είναι χρήμα για την εργοδοσία του Αγγελιοφόρου – χρήμα άλλων όμως:

·         Των δεκατεσσάρων δημοσιογράφων που απέλυσε καταργώντας μέσα σε μια μέρα ολόκληρο τμήμα της εφημερίδας.
·         Των εργαζομένων από τους οποίους ζητεί να δεχτούν νέες μειώσεις μισθών, ενώ ταυτόχρονα μεθοδεύει τις απολύσεις τους
·         Του αναγνωστικού κοινού, στο οποίο παραδίδει ένα προϊόν ενημέρωσης του οποίου τις προδιαγραφές αξιοπιστίας μειώνει.
·         Της Ένωσης Συντακτών που χρηματοδοτεί μελέτες για την ανάπτυξη της εφημερίδας και της ιστοσελίδας.
Επί ένα μήνα, και ύστερα από τρεις δικαστικές αποφάσεις που καταδεικνύουν την καταχρηστικότητα των απολύσεων που έγιναν στονΑγγελιοφόρο, αντί ουσιαστικής διαβούλευσης με την ΕΣΗΕΜ-Θ, η εργοδοσία επιδίδεται σε ένα φτηνό παζάρι για να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την επιστροφή των απολυμένων, κάποιοι παραχωρώντας τις δικές τους θέσεις εργασίας και όλοι εκχωρώντας μέρος των αμοιβών τους.
Η εργοδοσία και η διεύθυνση του Αγγελιοφόρου πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να διεκδικούν ρόλο απαγωγέα με ομήρους τους απολυμένους και λύτρα τις αμοιβές των εργαζομένων.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ, πέρα από τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα προκηρύξει, θα κάνει καθετί εφικτό για να απευθύνουν το μήνυμα αυτό στον Αγγελιοφόρο οι ίδιοι οι αναγνώστες του, η κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι συνάδελφοι του Αγγελιοφόρου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Philoxenia.