Σε καταγγελία προχώρησε το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης. Το σωματείο καταγγέλλει ότι συνταξιούχοι αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν ασθενοφόρα προκειμένου να καλύψουν ανάγκες δευτερογενών μεταφορών.
Η καταγγελία αναλυτικά:
Την ώρα που η κυβερνητική προπαγάνδα αναμασά ότι «το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι έτοιμο και ενισχυμένο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία σε προσωπικό και δομές.
Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν καταγγελίες στον Τοπικό Τύπο για τη μεταφορά ασθενών-κυρίως ηλικιωμένων συνταξιούχων-με ιδιωτικά ασθενοφόρα από και προς τα Νοσοκομεία της Περιοχής μας, για τα οποία είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν 100 και 150 ευρώ, λόγω αδυναμίας του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί και στις δευτερογενείς μεταφορές.
Οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι που έχουν βιώσει όλα αυτά τα χρόνια την καταλήστευση των συντάξεών τους και των ασφαλιστικών ταμείων τους με αποτέλεσμα οι συντάξεις τους να έχουν μετατραπεί σε προνοιακά επιδόματα, σήμερα είναι αναγκασμένοι να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη τους για τα ζητήματα της υγείας τους.
Το Σωματείο μας με επιστολή απευθύνθηκε στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια σχετικά με το πρόβλημα, η οποία μας παρέπεμψε στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Με έγγραφό μας προς τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για το τι ακριβώς συμβαίνει, ποιος είναι αρμόδιος για αυτές τις δευτερογενείς μεταφορές ασθενών και πότε θα δοθεί μια οριστική λύση σ΄αυτό το βασικό πρόβλημα με προσλήψεις προσωπικού και εξασφάλιση όλων των απαραίτητων οχημάτων. Η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου ήταν ότι γίνεται προσπάθεια για πρόσληψη προσωπικού.
Ζητάμε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις ώστε να δοθεί οριστική λύση στην μεταφορά των ασθενών.
Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.