Το θέλει από το 2010, όμως μέχρι σήμερα η ζωή τον μετέφερε αλλού. . .
Ο Βαγγέλης Λαμπάκης, πρώτα διεκδίκησε τον δήμο ως αντάρτης, στη συνέχεια όμως και με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας το 2010 κατάφερε και κέρδισε τον δήμο Αλεξανδρούπολης.
Όσοι θυμούνται το πρόσφατο παρελθόν το 2010 πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για να εκπληρώσουν τον στόχο τους, την κατάκτηση του δήμου Αλεξανδρούπολης, του μεγαλύτερου σήμερα δήμου της περιφέρειας ΑΜΘ.
Ήταν η εποχή που ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πέτροβιτς, άφηνε ιστορία με τα σφηνάκια του, όχι βέβαια σε κάποιο μπαρ, ούτε σε εκείνο το περίφημο πάρτι που είχε κάνει για τα 20 χρόνια παρουσίας του στη δημοσιογραφία, αλλά στη στήλη του στην Ελεύθερη Θράκη. Ο Δημήτρης Πέτροβιτς, καιρό πριν είχε ασχοληθεί με το φιλοζωικό σωματείο της Αλεξανδρούπολης, είχε φιλοξενηθεί και κάποιες φορές στον ανταγωνιστικό ως προς την επαγγελματική του στέγη τηλεοπτικό σταθμό Δέλτα, ως πρόεδρος του σωματείου.
Ήταν φανερό ότι κάτι ετοίμαζε.
Σιγά σιγά, άρχισε και ο ίδιος να το λέει, ότι τελικά θα διεκδικήσει το δήμο Αλεξανδρούπολης.
Μάλιστα, το όνομά του είχε συζητηθεί σε μεγάλο βαθμό στα κεντρικά του κόμματος, καθώς πέρα από τις προσωπικές σχέσεις που είχε με τους τότε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Έβρου, είχε συνεργασία με τους διορισμένους περιφερειάρχες, αλλά και γενικά καλές σχέσεις με το τότε ισχυρό πολιτικό σύστημα, ενώ δημοσιεύματα σε blog τον αποθέωναν.
Το χρίσμα, που σήμερα λέγεται στήριξη (άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, προφανώς έκανε τον μπλούζα φούστα), το 2010 δόθηκε πανηγυρικά στον Βαγγέλη Λαμπάκη.
Το πλήγμα για τον Πέτροβιτς ήταν καίριο. Ο ίδιος όχι μόνο δεν έθεσε υποψηφιότητα, αλλά επέστρεψε στα δημοσιογραφικά του καθήκοντα.
Χρειάστηκε χρόνος, μέχρι τις επόμενες εκλογές για να θέσει τελικά υποψηφιότητα στην περιφέρεια με τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη και μία θητεία στην αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου για να γίνει τελικά αντιπεριφερειάρχης Έβρου.
Στις εκλογές του 2019, αρχικά άφησε να αιωρείται ότι θα διεκδικήσει την περιφέρεια. Το έλεγε και μάλιστα είχαν βρεθεί και υποστηριχτές του.
Άγνωστο γιατί όμως, δεν έθεσε τον εαυτό του στην θέση επικεφαλής παράταξης και γύρισε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην παράταξη του νυν περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.
Μαζί του, επέστρεψε και ο νυν αντιπεριφερειάρχης υγείας, ο οποίος ήταν από τους πλέον φανατικούς υποστηριχτές του Πέτροβιτς και το λιγότερο κάθετα ενάντιος στην υποψηφιότητα Μέτιου.
Τους τελευταίους μήνες, ακούγεται, όπως και το μακρινό 2009 – 2010, ότι ο Δημήτρης Πέτροβιτς θα ζητήσει να έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για να διεκδικήσει τον δήμο Αλεξανδρούπολης.
Αν και αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να τον ψηφίσουν οι φανατικοί οπαδοί του στο βόρειο τμήμα του Έβρου – εκτός αν κάνουν μεταδημότευση μόνο γι’ αυτόν (τουλάχιστον όσοι έχουν εξοχικά σε Μάκρη Δίκελλα) – , αυτός έχει πάρει τις αποφάσεις του.
Και μπορεί τώρα ως πολιτικός να έχει άλλη πρόσβαση στο κόμμα εξουσίας, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που δεν άλλαξαν από το 2010.
Για παράδειγμα, στον Έβρο υπάρχει ξανά βουλευτής με το όνομα Δερμεντζόπουλος (ο γιος του τότε βουλευτή) και υποψήφιος δήμαρχος με το όνομα Λαμπάκης (ο ίδιος ο δήμαρχος).
Ο χρόνος θα δείξει.