Μπαράζ πυρκαγιών ξέσπασε την Τρίτη στον Έβρο και στη Ροδόπη.
Στον Έβρο οι πυροσβέστες είχαν να αντιμετωπίσουν δύο μεγάλα μέτωπα στον Λαγό και στη Φτελιά και στη Ροδόπη τη μεγάλη πυρκαγιά της Ξυλαγανής όπου επιχείρησαν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Νωρίτερα είχαν ξεσπάσει αρκετά μεγάλες πυρκαγιάς στον Προβατώνα στο ύψος εργοστασίου και στο Νεοχώρι Ορεστιάδας.

Στη φωτιά του Λαγού σημαντική ήταν η συνδρομή ελικοπτέρου, αλλά και μηχανημάτων του δήμου Διδυμοτείχου. Συγκεκριμένα εκτός από το γκρέιντερ, ο δήμος Διδυμοτείχου έβγαλε από το συνεργείο όπου επισκευάζεται προκειμένου να γίνει λειτουργικό, το δωδεκάτονο καταβρεχτικό το οποίο βρίσκεται σε ακινησία. Το μηχάνημα εκτός από τη σημαντική ποσότητα νερού που μετέφερε προκειμένου να ανεφοδιάζονται τα πυροσβεστικά οχήματα, έκανε και ρίψεις νερού με το κανονάκι που διαθέτει.

Στη μεγάλη πυρκαγιά του Λαγού κάηκαν περίπου 200 στρέμματα, στη Φτελιά περισσότερα από 150, ενώ στην Ξυλαγανή περίπου 200 στρέμματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική σ’ όλη τη Χώρα εκδηλώθηκαν 50 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 420 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 185 οχήματα, 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή υπήρχε από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.