Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του γεγονότος ότι δύο οχήματα του δήμου Διδυμοτείχου παρέμεναν σε αποθήκες χωρίς να χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια.
Αν και το ακριβές χρονικό διάστημα δεν έχει αποσαφηνιστεί, σίγουρο είναι ότι τα βαριά οχήματα δεν χρησιμοποιούνται εδώ και τουλάχιστον 7 χρόνια. Πρόκειται για οχήματα που χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και για την καθαριότητα.
Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, τους τελευταίους μήνες, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, να ξεκινήσουν άμεσα οι επισκευές στο πρώτο όχημα, ώστε αυτό να βγει στο δρόμο και να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό.
Το όχημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το πλύσιμο κάδων και δρόμων, έως και την κατάσβεση πυρκαγιών.
Οι εργασίες συντήρησης και επισκευής είναι αρκετά δύσκολες, όμως το όχημα πλέον μπορεί να κινηθεί και σε λίγο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι θα είναι πλήρως λειτουργικό.

Η συμβολή του οχήματος ήταν καθοριστική και στην κατάσβεση πυρκαγιάς στον Λαγό, καθώς όχι μόνο μετέφερε 12 τόνους νερού και ανεφοδίαζε τα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά έκανε και το ίδιο ρίψεις νερού στο μέτωπο της πυρκαγιάς.
Η παρουσία του στο μέτωπο ήταν ακόμη πιο καθοριστική, καθώς την ίδια ώρα τα πυροσβεστικά οχήματα είχαν διασκορπιστεί σχεδόν σ’ όλη τη Θράκη, καθώς υπήρχαν πολλά ενεργά μέτωπα.

Ακόμη ένα αντίστοιχο όχημα βρίσκεται στους Μεταξάδες, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, θέλει μεγάλες εργασίες για να ξαναβγεί στους δρόμους.