Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Νεφέλη, απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα, για το φετινό διαφορετικό καλοκαίρι.

Ένα από τα πλέον δύσκολα καλοκαίρια όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά για όλους. Ειδικά όμως για τον τουρισμό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το κτύπημα ήταν μεγάλο. Πώς αντιμετωπίσατε την μείωση κίνησης; 

Το φετινό  καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερο για όλους όχι μόνο για τον τουρισμό. Από το Μάρτιο υπήρχαν δείγματα ότι το καλοκαίρι του 2020 δεν θα έχει τα οικονομικά οφέλη των προηγούμενων ετών εφόσον τα σύνορα με τις γειτονικές χώρες(Τουρκία και βαλκανικές χώρες) που αποτελούν τον κύριο όγκο των ταξιδιωτών στο Νομό ήταν κλειστά. Συνεπώς έπρεπε να δώσουμε κίνητρα στον εσωτερικό τουρισμό να επιλέξει εμάς ως ταξιδιωτικό προορισμό  και αυτό συνέβη δημιουργώντας ανταγωνιστικά πακέτα φιλοξενίας.

Επίσης επωφεληθήκαμε των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού στα οποία φέτος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από το κράτος λόγω της κατάστασης που βιώνουμε.

Να τονίσω εδώ ότι το ξενοδοχείο μας είναι συμβεβλημένο με όλα τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει από πέρυσι σε ισχύ ο κοινωνικός τουρισμός του ΟΑΕΔ με λήξη την 31/10/2020 και τα προγράμματα του 2020

  • Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ του 2020 με ανώτατο όριο πλέον τις 10 διανυκτερεύσεις χωρίς συμμετοχή για τον πελάτη και λήξη 31/7/2021.
  • Κοινωνικός τουρισμός της αγροτικής εστίας με λήξη την 10/5/2021.
  • Τουρισμός για όλους με λήξη την 31/12/2020

Αυτό σημαίνει ότι όποιος θελήσει, μπορεί να επωφεληθεί των προνομίων που προσφέρουν τα προγράμματα και να μας επισκεφτεί για φθινοπωρινές ή και χειμερινές διακοπές αφού η Αλεξανδρούπολη είναι ένας προορισμός για όλους τους μήνες του χρόνου.   

 

Αποτελεί η Αλεξανδρούπολη τόπο διακοπών για μη Εβρίτες; Διαπιστώνετε ενδιαφέρον από Έλληνες που μένουν σε άλλες περιοχές, αλλά και από Βαλκάνιους; Υπήρχαν κρατήσεις πριν περιοριστούν οι διελεύσεις ξένων από τα σύνορα; 

Η Αλεξανδρούπολη βεβαίως και αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό όχι μόνο για Εβρίτες αλλά για όλους, Έλληνες και Ξένους Τουρίστες. Διαπιστώνουμε μεγάλο ενδιαφέρον για τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή. Όσοι επισκέπτονται τον Νομό και γνωρίζουν τις ομορφιές του, σίγουρα ξαναέρχονται. Κάθε εποχή έχει να δώσει «μοναδικές» εικόνες και αναμνήσεις στον επισκέπτη.

Υπήρχαν κρατήσεις από το εξωτερικό οι οποίες ακυρώθηκαν λόγω των κλειστών συνόρων, δυστυχώς.

 

Πόσο επηρεάστηκαν οι θέσεις εργασίας από τη μείωση του τουρισμού;

Οι θέσεις εργασίας στην δική μας επιχείρηση όχι απλά δεν επηρεάστηκαν, αλλά προχωρήσαμε και σε επιπλέον προσλήψεις για την περίοδο του καλοκαιρινής σαιζόν. 

 

Μένουν αρκετές μέρες ακόμη, όπου θα μπορούμε να κάνουμε τις διακοπές μας. Η πισίνα σας μέχρι πότε θα παραμείνει ανοιχτή; 

Η πισίνα του Ξενοδοχείου όπως γνωρίζουν οι πελάτες μας  είναι εποχική, συνεπώς όσο μας επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα παραμένει ανοιχτή. Και ελπίζουμε σε καλύτερες συνθήκες από τις φετινές να ανανεώσουμε το ραντεβού μας το καλοκαίρι του 2021 με πολλές εκπλήξεις.  

 

Το ξενοδοχείο σας έδωσε εξετάσεις και μάλιστα δύσκολες εξετάσεις και τις πέρασε. Τι ήταν αυτό που προστάτευσε εσάς και τους πελάτες σας από τη διασπορά του κορονοϊού

Για τις συγκεκριμένες εξετάσεις φροντίσαμε να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. 

Τα πρωτόκολλα υγιεινής που όριζαν οι κρατικές οδηγίες όχι μόνο τα υποχρεωτικά άλλα και τα προαιρετικά εφαρμόζονται πιστά στο Ξενοδοχείο μας. Πλην  της σχολαστικής καθαριότητας που πραγματοποιείται από το έμπειρο προσωπικό του Ξενοδοχείου μας καθημερινά, γίνονται ειδικές απολυμάνσεις από εξωτερικούς συνεργάτες σε εβδομαδιαία βάση.

Επίσης μεγάλο ρόλο έπαιξε το αίσθημα «ατομικής ευθύνης» του προσωπικού του Ξενοδοχείου το οποίο τηρεί σε εξαιρετικά επίπεδα τα μέτρα υγιεινής καθώς τους έχουν παρασχεθεί από την επιχείρηση όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα για την ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο και των πελατών μας. Οι επισκέπτες που θα θελήσουν να έρθουν στο ξενοδοχείο μας δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν σε ότι αφορά την ασφάλεια και την προστασία τους από τον covid.

 

Είστε αισιόδοξος για ένα “πραγματικό” καλοκαίρι το 2021; 

Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και το 2021 ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες αναμνήσεις για τους πελάτες μας όπως κάνουμε συνεχώς μέχρι σήμερα!!! Όμως πριν φθάσουμε στο καλοκαίρι έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω του covid-19, και όχι μόνο και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό.  

 

Το Ξενοδοχείο σας προσφέρεται μόνο για διακοπές;

Σαφώς και όχι. Το Ξενοδοχείο Νεφέλη είναι ένα Ξενοδοχείο το οποίο και οι επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν για πολλούς λόγους. Η τοποθεσία του είναι ιδανική για να χαλαρώσουν από την «βαβούρα» του κέντρου στην οποία δούλευαν όλη τη μέρα. Επίσης  στις εγκαταστάσεις λειτουργούν μπαρ και εστιατόριο μέχρι αργά το βράδυ συνεπώς μετά τη δουλειά τους μπορούν να χαλαρώσουν στο lobby του Ξενοδοχείου.  Ακόμη, μπορεί να επιλέξει κάποιος το Ξενοδοχείο για την διοργάνωση εκδηλώσεων( δεξιώσεις γάμου, βαπτίσεις, εταιρικές συναντήσεις, παιδικά γενέθλια, εκδηλώσεις συλλόγων) . Συνεπώς όπως καταλαβαίνετε το Ξενοδοχείο μας προσφέρεται για όλους όσους επιθυμούν να  επισκεφθούν την περιοχή είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για λόγους αναψυχής. 

Η φιλοσοφία του ξενοδοχείου μας είναι να δημιουργούμε συνθήκες τέτοιες για τον πελάτη που να τον κάνουμε να νιώθει σαν το σπίτι του. Στόχος όλων μας είναι να δημιουργούμε ωραίες αναμνήσεις στον πελάτη, και να του προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία σε αυτόν που θα επιλέξει να μας επισκεφτεί.

Το μότο μας είναι ‘Πείτε μας τι θέλετε, και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να σας το προσφέρουμε

Το πολυτελές 4 αστέρων Nefeli Hotel βρίσκεται στην είσοδο της Αλεξανδρούπολης και διαθέτει καφέ μπαρ και εστιατόριο με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος και το νησί της Σαμοθράκης. Απέχει λίγα μόλις χλμ από το κέντρο της πόλης, καθώς και από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής.
Όλοι οι επισκέπτες έχουν δωρεάν πρόσβαση στην εξωτερική πισίνα υπό την επίβλεψη ναυαγοσώστη, στο γυμναστήριο και στο γήπεδο τένις. Επίσης διατίθεται ιδιωτικός χώρος στάθμευσης και wi-fi internet σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια του Ξενοδοχείου δωρεάν. Στις επιπλέον παροχές απολαύστε το κομμωτήριο και τη sauna που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις.
Τα άνετα δωμάτια του Nefeli Hotel είναι κομψά διακοσμημένα με υπέροχη θέα στη θάλασσα ή στον κήπο. Είναι επίσης κλιματιζόμενα, ηχομονωμένα και εξοπλισμένα με δορυφορική τηλεόραση, ψυγείο–μίνι μπαρ και θυρίδα ασφαλείας. Στα δωμάτια παρέχεται παιδική κούνια για παιδιά κάτω των 2 ετών δωρεάν ή extra κρεβάτι για παιδιά έως 12 ετών. Προσφέρεται επίσης υπηρεσία μεταφοράς των αποσκευών σας.
Στο καφέ μπαρ του Nefeli Hotel σερβίρονται διάφορα ροφήματα και σνάκ και στο εστιατόριο μπορεί κανείς να απολαύσει ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις που προτείνει ο σεφ. Μην χάσετε το πρωινό, το οποίο σερβίρεται καθημερινά 07:00-10:30 π.μ. με δυνατότητα early breakfast. Τους θερινούς μήνες οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την παραδοσιακή κουζίνα μας και δροσιστικά ποτά και αναψυκτικά στη βεράντα του Ξενοδοχείου με την υπέροχη θέα στη θάλασσα.  Απολαύστε όλα τα γεύματα σας σε πακέτο ή στο δωμάτιο σας με το 24ωρο Room Service που σας προσφέρουμε.
Το εξυπηρετικό και φιλόξενο προσωπικό του ξενοδοχείου είναι πάντα πρόθυμο να σας δώσει συμβουλές σχετικά με την περιοχή παρέχοντας σας πληροφοριακό υλικό και χάρτες.