Δεν έχει βρεθεί μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο φέρεται ότι τραυματίστηκε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, σε επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ορεστιάδα.

Οι αστυνομικοί που ήταν εκτός υπηρεσίας, έκαναν χρήση γκλοπ και δακρυγόνων, ενώ στη συνέχεια αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία από τη διεύθυνση αστυνομίας Ορεστιάδας, προχώρησαν σε συλλήψεις, πολιτών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται με τα επεισόδια.

Τα γκλοπ και τα δακρυγόνα, προφανώς οι αστυνομικοί τα προμηθεύτηκαν από την κλούβα που έφτασε στην πλατεία Ορεστιάδας, προκειμένου να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στο ξενοδοχείο που διαμένουν και τα χρησιμοποίησαν εκτός υπηρεσίας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη στα επεισόδια.

Το thraki Νεα, σήμερα έλαβε ανώνυμη επιστολή από άτομα που υποστηρίζουν ότι είναι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι υπερασπίζονται τους πολίτες, όμως για λόγους αρχής, καθώς η επιστολή είναι ανώνυμη, χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο επικοινωνίας δεν μπορούμε να αποδώσουμε το νόημά της, ούτε φυσικά ολόκληρο το κείμενο.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος μιλώντας στο protothema, υποστήριξε ότι το το αγριεμένο πλήθος φώναζε «Μπάτσοι θα πεθάνετε! Μπάτσοι θα πεθάνετε!»

Στην πλατεία Ορεστιάδας τα πραγματικά περιστατικά είδαν δεκάδες άτομα, νεαροί άνδρες και νεαρές γυναίκες.
Να αναφερθεί ότι οι αστυνομικοί αφού μεταφέρθηκαν με αστυνομικό όχημα από τον τόπο διαμονής τους Ορεστιάδα, προκειμένου να βγουν σε καφέ της πόλης, παρέμειναν για ώρες μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στο κέντρο της Ορεστιάδας, όπως και εκατοντάδες άλλοι πολίτες, που ούτε χούλιγκαν είναι, ούτε οπαδοί κάποιας ομάδας, ούτε σχέση με τα επεισόδια έχουν.

Η αστυνομία έχει στην κατοχή της πολλά βίντεο από κάμερες ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, υπάρχουν και άτομα που είναι έτοιμα να καταθέσουν για το πως εξελίχθηκαν τα περιστατικά.