Λίγες μόνο ώρες μετά την ανεξαρτητοποίησή του απο τον συνδυασμό του Χριστόδουλου Τοψίδη, ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Τζιχάν Ιμάμογλου, ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης.
Την είδηση ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο οποίος τον όρισε θεματικό αντιπεριφερειάρχη κοινωνικών πολιτικών.
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης Χριστόδουλος Τοψίδης, είχε αφήσει αιχμές για ανταλλάγματα.

Ο κ. Ιμάμογλου δήλωσε για την ανεξαρτητοποίησή του: Βρισκόμαστε σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τον τόπο μας, πολεμώντας την πανδημία και την οικονομική κρίση και δη στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.
Με την ολοκλήρωση ενός χρόνου στην ενεργή αντιπολίτευση διαπιστώνω ότι οι παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως προβαίνουν και δυστυχώς αναλώνονται σε χρονοβόρες αψιμαχίες, που ακυρώνουν καλόπιστες προσπάθειες δημιουργικής και αποτελεσματικής επίτευξης κοινών στόχων. Χωρίς ιδιαίτερη προοπτική αλλά και ουσιαστική προσφορά για τον τόπο μας, παραμερίστηκε η επιτακτικότητα της συνεργασίας που απαιτούν οι καιροί.
Νοιώθοντας ένα τεράστιο χρέος στους συμπολίτες που με εμπιστεύτηκαν, οι οποίοι δικαίως περιμένουν κάθε δυνατή προσπάθειά μου εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να προχωρήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά και να αρθρώσουμε άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για το καλό των πολιτών μας, διαχωρίζω τη θέση μου από την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή μου.

Σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση ο Χριστόδουλος Τοψίδης ανέφερε: Ο κος Τζιχάν Ιμάμογλου επέλεξε μία προσωπική πορεία, η οποία ευχόμαστε να μην είναι αποτέλεσμα ανταλλαγμάτων (αν και διατηρούμε επιφυλάξεις).
Η φερόμενη ως «αιτία» για την ανεξαρτητοποίησή του είναι ο τρόπος άσκησης αντιπολίτευσης, στην οποία ως και σήμερα (!) δήλωνε με κάθε τρόπο την συμφωνία και την συναίνεσή του, στα πλαίσια της παράταξής μας!
Στην πολιτική σκοπός είναι ο άνθρωπος και η εξυπηρέτηση των αναγκών του κι όχι οι προσωπικές πορείες ή οι μεταγραφές. Αυτές δεν επιλύουν προβλήματα αλλά αντίθετα δημιουργούν παραπολιτικά, χαρακτηρίζουν και ευτελίζουν πρόσωπα.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος σε ανακοίνωσή του τονίζει:

Συνάντηση με τον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης κ. Τζιχάν Ιμάμογλου είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μέτιου μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Ιμάμογλου, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.
Στη συζήτηση που έγινε διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων μεταξύ του κ. Μέτιου και του κ. Ιμάμογλου σε μια σειρά από ζητήματα και αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ τους.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο κ. Περιφερειάρχης όρισε τον κ. Ιμάμογλου θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης θα είναι αρμόδιος για το συντονισμό και την παρακολούθηση των δράσεων κοινωνικής πολιτικής που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου καθώς και των τομεακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που αφορούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Περιφέρειας.
Η θητεία του κ. Ιμάμογλου θα έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και η άσκηση των καθηκόντων του θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ορισμού του στο ΦΕΚ.