Αναταραχή σε αυτούς που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις
Αναστάτωση στους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης ΟΒΑ που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει φέρει η εξαγγελία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για 15.000 προσλήψεις σε βάθος 5ετίας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι προσλήψεις αυτές αφορούν ΕΠΟΠ και για πρώτη φορά στα χρονικά εκτιμάται ότι η πρόσληψη ΕΠΟΠ δεν θα οδηγήσει στην μείωση της στρατιωτικής θητείας, αλλά αντίθετα, σύμφωνα με τις διαρροές αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση στον Στρατό Ξηράς.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει κατ’ αποκλειστικότητα το Armyvoice.gr η πρόταση του ΓΕΣ είναι στη 12μηνη θητεία να καταστεί υποχρεωτική η 8μηνη παραμονή στις παραμεθόριες περιοχές.
Το ενδεχόμενο πρόσληψης ΕΠΟΠ, ενός θεσμού που έχει σταματήσει τις προσλήψεις για πολλά χρόνια, προκαλεί ανησυχία στις τάξεις των ΟΒΑ, καθώς δεν γνωρίζουν εάν θα έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμνεις εφόσον το επιθυμούν.
Οι ΟΒΑ δεν αντιμετωπίζονται ως υπαξιωματικοί κατώτερης βαθμίδας, αν και μισθολογικά ανήκουν σε αυτήν. Συνήθως αντιμετωπίζονται ως στρατιώτες και όχι ως επαγγελματίες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μένουν και εκτός επιδομάτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δια νόμου έχουν αποκλειστεί από το επίδομα παραμεθορίου, κάτι το οποίο σαφώς είναι άδικο και αντισυνταγματικό και θα πρέπει να το προσβάλλουν δικαστικά και να το διεκδικήσουν.
Πολλές φορές μάλιστα, τους «ξεχνούν» σε έκτακτα επιδόματα όπως κάποια δώρα με μορφή ΗΕΕ που δίνονται Χριστούγεννα και Πάσχα, και χρειάζεται η παρέμβαση της ηγεσίας για να περιληφθούν και αυτοί σε ευεργατήματα.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.