Η χρόνια επαφή και σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από απλή γνωριμία για τρεις κατοίκους του Έβρου.
Ο γεωπόνος και πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Αλεξανδρούπολης και μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Χατζίδης, ο καθηγητής ιατρικής και πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ Σωτήρης Μποταϊτης και πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος είναι από τους λίγους στην περιφέρεια της Ελλάδας, που έχουν απευθείας επαφή και επικοινωνία με τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Οι επικοινωνίες τους, είναι άμεσες, καθώς δεν είναι από τους ανθρώπους οι οποίοι δεν ζητούν, αλλά προτείνουν με συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς.
Ειδικά για τον Δημήτρη Χατζίδη, η σχέση του με τον πρωθυπουργό κρατάει από τα φοιτητικά του χρόνια, όταν ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ κι όταν ακόμη ο Μητσοτάκης δεν είχε εξελιχθεί σε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος.
Πάντως από τους τρεις, μόνο ένας φαίνεται ότι πλέον μπορεί να συνομιλήσει απευθείας με τον πρωθυπουργό, όχι όμως όποτε το επιθυμεί, καθώς τα δεδομένα με την ανάληψη της πρωθυπουργίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω χρόνου έχουν αλλάξει.
Είναι πάντως σίγουρο ότι όταν ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Θράκη θα τους συναντήσει και θα συνομιλήσει ιδιαιτέρως και χωρίς να υπάρχουν άλλοι μπροστά καθώς οι σχέσεις του με τους συγκεκριμένους κρατούν χρόνια.