Με τον υπουργό εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση, συναντήθηκε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.
Ο κ. Χατζηγιάνογλου με τον Α/ΓΕΣ συνομίλησαν σε εξαιρετικά θερμό κλίμα καθώς ο κ. Λαλούσης έχει υπηρετήσει κι ως διοικητής της μεραρχίας Διδυμοτείχου. Ο δήμαρχος και ο αρχηγός συζήτησαν για θέματα του Έβρου και του στρατού, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινωνίας. Η ενίσχυση των μονάδων, η οποία θα γίνει και με έμψυχο δυναμικό, καθώς είναι προ των πυλών προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, θα αλλάξει πολλά και στην τοπική οικονομία, καθώς οι νέοι επαγγελματίες στρατιωτικοί θα εγκατασταθούν στην περιοχή, ενισχύοντας και πληθυσμιακά τον Έβρο.
Στο μεταξύ, από τη συζήτηση προέκυψε ότι η αλλαγή στη δομή και στη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων, που έχει ως στόχο να κάνει πιο λειτουργικό τον στρατό και με μεγαλύτερο αποτρεπτικό ρόλο, δεν θα επηρεάσει τις δύο μεραρχίες του Έβρου, οι οποίες θα παραμείνουν σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο.
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο κ. Χατζηγιάννογλου συναντήθηκε και με τον υπουργό εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, από τον οποίο του ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε αρκετά, με άμεσο όμως την ενίσχυση του στόλου καθαριότητας του δήμου με τουλάχιστον ένα απορριμματοφόρο, αλλά και άλλα θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας, τα οποία άπτονται στις αρμοδιότητες του εσωτερικών.