Νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται στο βόρειο τμήμα του Έβρου.
Σε μία εποχή όπου πολλά αυτονόητα δεν είναι δεδομένα, η δήλωση του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη αποκτά ιδιαίτερη αξία.
Ο κ. Μαυρίδης, μιλώντας στον status 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη αναφέρθηκε στη κατασκευή μικρής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Ορεστιάδα, η οποία θα προσφέρει πέρα από τα μεγάλα οικονομικά οφέλη στο δήμο και θέσεις εργασίας στην περιοχή.
Ο δήμος Ορεστιάδας μεταφέρει καθημερινά τα απορρίμματά του στην Κομοτηνή, κάτι που κοστίζει και σε χρήμα και σε ώρες και σε προσωπικό.
Ο κ. Μαυρίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην υπουργό Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος έδωσε την ουσιαστική λύση με την κατασκευή ΜΕΑ στην Ορεστιάδα, με την χρηματοδότηση της μελέτης και την έγκριση του έργου. Η μονάδα θα λύσει το πρόβλημα στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Κομοτηνή επιβαρύνει τον δήμο Ορεστιάδας.  Στη ΔΙΑΜΑΘ ο δήμος καταβάλλει περίπου 850.000 ευρώ το χρόνο. Φέτος επιστρέφονται όμως στο δήμο περίπου 500.000 ευρώ, καθώς ο δήμος πληρώνει το κόστος μεταφοράς.

Όσον αφορά το χρόνο ολοκλήρωσης της μονάδας που θα εξυπηρετεί τους δήμους Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας αναμένεται το 2023.