Να μη σταματήσει να λειτουργεί το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής. Με επιστολή του ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος ζητάει από την διοίκηση της τράπεζας να μην κλείσει το κατάστημα.
Η επιστολή Χαριτόπουλου.

Προς:
τον κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου Τράπεζας Πειραιώς

Κοινοποίηση:

κ. Μαρία Μαυροματάκη,
Επικεφαλής Δικτύου Β. Ελλάδας Τράπεζας Πειραιώς
2) κ. Διονύσιο Πάνου,
Περιφερειακός Διευθυντής
Τράπεζας Πειραιώς
3) κ. Γεώργιο Ζαββό,
Υφυπουργό Οικονομικών, Αρμόδιο
για Χρηματοπιστωτικό Σύστημα
4) κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη,
Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Ροδόπης
5) κ. Δημήτρη Χαρίτου,
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης
6) κ. Ιλχάν Αχμέτ, Βουλευτή ΚΙΝΑΛ
Ν. Ροδόπης

Θέμα: Συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας
Πειραιώς Ξυλαγανής.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με πληροφορίες και έντονες φήμες που διακινήθηκαν ευρέως, η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της και την μείωση του προσωπικού της, προτίθεται να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας υποκαταστημάτων της και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και αυτό της Ξυλαγανής, του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.
Στο βαθμό που οι πληροφορίες είναι έγκυρες επιθυμώ να σας παρακαλέσω να επανεξετάσετε την απόφαση γιατί συντρέχουν εθνικοί, οικονομικοί, υγειονομικοί και κοινωνικοί λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος Ξυλαγανής.
Η περιοχή είναι παραμεθόριος και έχει ανάγκη την παρουσία των τραπεζών, για την ενίσχυση της συνοχής της και την συγκράτηση του πληθυσμού της. Η Τράπεζα Πειραιώς ως διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας κληρονόμησε ως πελάτες τους αγρότες της περιοχής, που είναι το σημαντικότερο πληθυσμιακό στρώμα της. Στις δραματικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, το κλείσιμο ενός τραπεζικού υποκαταστήματος θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού η μετάβαση τους στα κοντινότερα υποκαταστήματα θα είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Συγχρόνως οι πολίτες της τρίτης ηλικίας, που δεν είναι χρήστες των νέων τεχνολογιών θα βρεθούν σε αδιέξοδο και απομόνωση, ενώ η ευρύτερη περιοχή την οποία καλύπτει το εν λόγω κατάστημα έχει τουριστική προοπτική.
Επιπρόσθετα σας υπενθυμίζω ότι ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών είναι πελάτης και στηρίζει ευρύτερα την Τράπεζα σας.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
για αυτούς τους και για μία σειρά ακόμη λόγους, σας παρακαλώ να δείτε με ευαισθησία το θέμα που σας αναφέρω και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Πειραιώς, να διατηρήσετε σε λειτουργία το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή.
Προσωπικά προτίθεμαι άμεσα να το θέσω σε συλλογικά όργανα, μεταξύ των οποίων στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών.
Με εκτίμηση
Ντίνος Χαριτόπουλος
Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών