Τα συμφέροντα των κατοίκων του τόπου του, στο θέμα της παραμονής του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή υπερασπίζεται ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης, πέρα από τις ενέργειες που δημοσιοποιεί, έχει προχωρήσει και σε άλλες παρεμβάσεις για την παραμονή της τράπεζας σε ακόμη ένα σημείο της ακριτικής Ροδόπης.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής αναφέρει:
ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΞΥΛΑΓΑΝΗ
Επικοινώνησα σήμερα αρκετές φορές με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και τον αρμόδιο Διευθυντή, παρουσιάζοντας τους τα επιχειρήματα μου υπέρ της διατήρησης του τραπεζικού καταστήματος της Ξυλαγανής στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών. Επέμεινα να μείνει ανοιχτό για να αξιοποιήσει την ανάπτυξη που προσδοκούμε σε αυτό το τμήμα του νόμου Ροδόπης μέσα από την προσέλκυση τουριστικών και άλλων επενδύσεων. Επιφυλάχθηκαν να μελετήσουν τα δεδομένα που τους παρουσίασα και να επανέλθουν στο θέμα.

Στον Έβρο, η μεγάλη αγωνία είναι για το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα του Τριγώνου στα Δίκαια. Προς το παρόν η αντίδραση που έχει γνωστοποιηθεί στα ΜΜΕ είναι αυτή του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος έστειλε επιστολή στη διοίκηση της τράπεζας ζητώντας να παραμείνει το κατάστημα στα Δίκαια. Κάποια άλλη αντίδραση – παρέμβαση, από βουλευτικά γραφεία, την αντιπεριφέρεια, την περιφέρεια ή από τας ΗΠΑ, δεν είναι σε γνώση μας.