Ίσως να είναι απλά τυχαίο γεγονός αλλά ίσως και να είναι τραγική ειρωνεία. Δύο μέρες πριν το δεύτερο lockdown μου έρχεται η αγγελία από το club που διασκεδάζαμε σαν φοιτητές. Δύο μέρες πριν να ξανάκλειστούμε στα σπίτια, μια αγγελία από χώρο εστίασης που μαζευόμασταν πάρα πολλά άτομα, πολλοί από αυτούς διασκέδαζαν, ενώ άλλοι δούλευαν και διασκέδαζαν ταυτόχρονα.
Οι παλαιότεροι από εμένα φοιτητές το συνάντησαν σε άλλο χώρο όπου μετά μεταφέρθηκε και έγινε το landmark της νυχτερινής διασκέδασης της πόλης.
Γνωρίζοντας μεν, τα μεγαλεία που έζησε η νύχτα της πόλης της δεκαετίας του 80 και 90, εγώ απλά έζησα την κατάληξη των 00s όπου η Χάβρα ήταν το μέρος που συναντιόμασταν όλοι οι φοιτητές ανεξαρτήτου παρατάξεως και γινόμασταν μία μπάλα, αλλά και οι φοιτητές μαζί με τους ντόπιους που μετά από κάποια χρόνια που βρισκόμασταν στην πόλη δεν ξεχωρίζεις ποιος είναι ποιος.
Ποιος δεν έχει πιει σφηνάκι, αντρικό ή έστω ένα υποβρύχιο στη Χάβρα.
Με τη βοήθεια του Λάρυ, αλλά και των υπόλοιπων παιδιών που δούλευαν σαν DJ, μπορούσες να ακούσεις διάφορα είδη μουσικής και να σου φτιάξει η διάθεση χωρίς να το περιμένεις ή να σου χαλάσει όσο θα ήθελες (ανάλογα πάντα για το λόγο που πηγές). Πολλοί από εμάς, όπως και εγώ, που δουλεύαμε σε νυχτερινά μαγαζιά δίναμε στο τέλος της βραδιάς το ραντεβού στη Χάβρα για να πιούμε το ποτό της «ξεκούρασης».
Βέβαια εννοείται ότι πέρα από τη Χαβρα, υπάρχουν πολλά ακόμα μαγαζιά στα οποία περνούσαμε υπέροχα και πλέον αναπολούμε τις ωραίες στιγμές της φοιτητικής μας ζωής. Η αγγελία αυτή απλά ίσως ήτανε η αφορμή για να θυμηθούμε όλες αυτές τις στιγμές που ζήσαμε στην Ορεστιάδα και να μας κάνει να σκεφτούμε αν θα τις ξαναζήσουμε ποτέ.
Δεν πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία μας και να είμαστε σίγουροι ότι κάποτε θα ξαναβγούμε στις 2:00 το βράδυ για το πρώτο ποτό.
Ίσως μετά από όλη αυτή την περιπέτεια που περνάμε να πρέπει να γίνει ένα reunion από όλους αυτούς τους φοιτητές που πέρασαν από την Ορεστιάδα και είτε άφησαν το σημάδι τους είτε τους άφησε το σημάδι της η πόλη αυτη.
Αντώνη και Χρήστο ευχαριστούμε.

Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος
Απόφοιτος τμήματος αγροτικής ανάπτυξης
Βετεράνος νυχτερινή ζωής της Ορεστιάδας

Δείτε εδώ την αγγελία και φωτογραφίες από την άδεια. . . Χάβρα.