Ένα απίστευτο νούμερο αθλητών ή ατόμων που αθλούνται αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου. Βέβαια είναι προφανές ότι δεν είναι τόσοι οι ασκούμενοι, αλλά τα μηνύματα φαίνεται ότι στάλθηκαν.
Αναλυτικά το απόσπασμα της συνέντευξης:

Β. ΣΑΜΑΡΑ: Πώς εξηγείτε ότι σήμερα υπήρχε κίνηση στους δρόμους; Επαρκεί το 50% στην τηλεργασία ή δεν εφαρμόστηκε; Ποια μέτρα θα λάβετε; Θα υπάρχει κάποιος περιορισμός στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις;
ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Είναι προφανές ότι αυτό το δεύτερο lockdown δεν είναι ίδιο με το πρώτο. Αρκετές δραστηριότητες -για παράδειγμα η λειτουργία των σχολείων μας- επιτρέπονται, ενώ στο πρώτο lockdown δεν επιτρέπονταν. Άρα, αναμένουμε μια αυξημένη κίνηση, ως αποτέλεσμα αυτών των επιλογών που έχουν γίνει, για κάποιες δραστηριότητες να είναι ανοιχτές. Τι δεν περιμένουμε, τι δεν θέλουμε να δούμε; Είναι η καταστρατήγηση των μέτρων, όπως, για παράδειγμα, χθες το βράδυ διαπιστώθηκε ότι πάνω από 1.000.000 sms εστάλησαν μετά τις 9 το βράδυ για άθληση ή τέτοιου είδους δραστηριότητες. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι γίνεται μια προσπάθεια καταστρατήγησης των μέτρων. Αυτή η καταστρατήγηση των μέτρων θα βρει απέναντι τους ελέγχους, γιατί θα είναι εκτεταμένοι, όπως είπα και στην εισαγωγική μου τοποθέτηση, θα είναι πολύ αυστηροί. Το πρόστιμο έχει αυξηθεί και καλούμε όλους, αντί να πληρώνουν πρόστιμα, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το lockdown.
Β. ΣΑΜΑΡΑ: Ορισμένες διευκρινίσεις για το θέμα της άθλησης. Ηλικιωμένοι και καρδιοπαθείς που πηγαίνουν για περπάτημα ως ελαφριά σωματική άσκηση, πρέπει να φορούν μάσκα; Και τι ισχύει για τις βόλτες στο βουνό; Μπορεί να πάει από τον Νέο Κόσμο, για παράδειγμα, στην Πάρνηθα για περπάτημα;
ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Έχουν ήδη δοθεί διευκρινίσεις από τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Σταμπουλίδη. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες να δίνουμε τέτοιες διευκρινίσεις. Σημειώνω ότι πλέον η ενημέρωση που θα γίνεται από τον κ. Χαρδαλιά, από το Υπουργείο Υγείας και όποιον χρειάζεται επιπλέον από την Επιτροπή των Επιδημιολόγων, κάθε φορά, θα γίνεται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Εκτάκτως, όπως είπαμε, αύριο το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο κ. Κικίλιας, για να ενημερώσει για τις αντοχές του Συστήματος Υγείας και τις ενέργειες που λαμβάνονται από εδώ και πέρα.