Την ώρα που οι μετακινήσεις για όλους τους κατοίκους της Χώρας είναι σε περιορισμό, γιατί η πανδημία του κορονοϊού επιβάλλει και αυτό, υπάρχουν μετακινήσεις που επιτρέπονται να γίνονται εκτός νομού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thraki Νεα, πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις ανοιχτές δομές Καβάλας και Δράμας, μετακινούνται μέχρι την Αλεξανδρούπολη για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις οι οποίες αφορούν σε έγγραφά τους.

Οι υποθέσεις αφορούν στην παραλαβή ΑΔΕΤ (άδεια διαμονής ενιαίου τύπου) ή και διαβατήρια (βάσει προγραμματισμένων ραντευού).
Από την ανοιχτή δομής της Καβάλας, πρόσφυγες έχουν το δικαίωμα κίνησης και για λόγους εργασίας στις κοντινές περιοχές της δομής.
Η υπηρεσία ασύλου στεγάζεται στην Χιλή Αλεξανδρούπολης, ενώ η διεύθυνση διαβατηρίων στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.
Οι πρόσφυγες που μετακινούνται προς την Αλεξανδρούπολη,  δεν ανήκουν σε ομάδες που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα ή με ύποπτα κρούσματα.
Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι κατά πόσον πρέπει να συνεχιστεί ακόμη αυτή η μετάβαση, την ώρα που στη Χώρα δίνεται μάχη για τον περιορισμό του κορονοϊόυ.