Να μην κλείσει το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια, ζητάει ο πρώην βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ. Ουζουνίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:
Πολιτική Αναφορά
Ως κάτοικος του όμορφου, ακριτικού νομού Έβρου, ως επαγγελματίας που εργάζομαι στην συγκεκριμένη περιοχή 30 και πλέον χρόνια, ως παιδί μεταναστών και ως πρώην Βουλευτής Ν. Έβρου νιώθω την ανάγκη και είμαι υποχρεωμένος να συμπαρασταθώ στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Βορείου Έβρου, αναφορικά με το ζήτημα παραμονής της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια. Η Τράπεζα Πειραιώς πρέπει να μείνει στην περιοχή για πολλούς λόγους, τόσο εθνικούς όσο και κοινωνικούς. Η Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να απαιτήσει το εξής: όποιες τράπεζες έχουν μείνει στον Έβρο (και σε άλλα μέρη της Θράκης) να συνεχίζουν να λειτουργούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στους σκληρά εργαζόμενους κατοίκους, καθώς και σε όλους αυτούς που ξενιτεύτηκαν και βοήθησαν στην ανάπτυξη της Ελλάδας μας, χωρίς να υπάρχει υποψία έστω αποχώρησής τους και κλεισίματος υποκαταστημάτων τους. Άλλωστε ο ρόλος του κράτους μεταξύ άλλων είναι να προσφέρει όλα αυτά που απολαμβάνει ένας κάτοικος των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξ/πολης και σε αυτούς που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας ισότιμα και αναλογικά. Άλλωστε το κράτος έχει στηρίξει έως σήμερα αρκετές φορές τις τράπεζες και θα πρέπει και οι τράπεζες να στηρίξουν τον Έβρο, πολύ δε περισσότερο που σύμφωνα με την εφημερίδα ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ’’ Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 σελίδα 3η σε άρθρο της αναφέρει ότι <<κλείδωσε η Κρατικοποίηση για την Τράπεζα Πειραιώς>>.
Θα είναι λυπηρό οι Έλληνες να αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν από τράπεζες γειτονικών χωρών ενώ βρισκόμαστε στο έτος 2020. Πολύ φοβάμαι και μακάρι να διαψευσθώ ότι αν κλείσει οριστικά και αυτή η τράπεζα, οι επόμενες που θα ακολουθήσουν θα είναι αυτές στο Σουφλί και στο Διδυμότειχο. Εμένα και πολλούς άλλους που ο υπέροχος κόσμος του Έβρου με τον δικό τους τρόπο μας στήριξε είμαστε υποχρεωμένοι τώρα να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα πρέπει οπωσδήποτε να διαγραφεί και το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου.
Διακομματική Επιτροπή Ανάπτυξης της Θράκης-Περιφερειάρχης-Αντιπεριφερειάρχης –Δήμαρχοι-Περιφερειακοί Σύμβουλοι-Δημοτικοί Σύμβουλοι και απλοί κάτοικοι όλοι μαζί για την διεκπεραίωση των δίκαιων αιτημάτων των ακριτικών περιοχών λέμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ!
ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ Δ. ΜΑΡΙΝΟΣ
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
Μόνιμος Κάτοικος Έβρου
Τ. Βουλευτής Έβρου