Επικεφαλής ΑΝΑΣΑ: Γιατί δεν βάλαμε ασφαλιστική δικλείδα ότι αν σε δύο χρόνια η επιχείρηση δεν επιτύχει τους στόχους να κλείσει;

Δεν πέρασε για ακόμη μία φορά η πρόταση για ίδρυση αναπτυξιακής από το δήμο Αλεξανδρούπολης.
Με 21 κατά και 20 υπέρ, καταψηφίστηκε η πρόταση για ίδρυση αναπτυξιακής εταιρείας στο δήμο Αλεξανδρούπολης.
Υπέρ ψήφισαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων του δημάρχου, του Μυτιληνού, της ΑΝΑΣΑ, της Ενότητας για μία νέα πορεία, ενώ καταψήφισαν οι επικεφαλής των παρατάξεων ΑΝΑΣΑ, Λαζόπουλου, οι σύμβουλοι της παράταξης Λαμπάκη, η Λαϊκή Συσπείρωση και ο ανεξάρτητος Παύλος Μιχαηλίδης.
Ένα θέμα που έρχεται και ξαναρχεται στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, επέστρεψε για ακόμη μία φορά, αλλά καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιο.
Η δημοτική αρχή ενέταξε στην πρόσκληση της συνεδρίασης της Τετάρτης της 16ης Δεκεμβρίου το θέμα:
Λήψη απόφασης α:) για την έγκριση της οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας για τη σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού των δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης, β) για τη σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού των δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης γ) για την έγκριση του καταστατικού οργανισμού της εταιρείας δ) για τη συμμετοχή του δήμου Αλεξανδρούπολης στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και ε) για την παροχή εξουσιοδοτήσεων για τις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες. Το θέμα είχε εισηγητή τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, δεν έπεισε τους συμβούλους.

Η πλειοψηφία των συμβούλων το καταψήφισε, με τους συμβούλους των παρατάξεων Λαϊκή Συσπείρωση και Πόλη και Πολίτες να λειτουργούν ομαδικά και να καταψηφίζουν, ενώ οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων Ενότητα για μία Νέα πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και ΑΝΑΣΑ να το καταψηφίζουν με τους συμβούλους τους να το υπερψηφίζουν.
Διαφορετικές απόψεις, που δείχνουν πολλά για τη λειτουργία και των παρατάξεων και του συμβουλίου.
Ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Γιάννης Καρυπίδης ζήτησε να μπει ασφαλιστική δικλείδα, ώστε αν αποτύχει οικονομικά η λειτουργία της επιχείρησης να διαλυθεί.