Πριν λίγες εβδομάδες η τράπεζα Πειραιώς ξήλωσε το ΑΤΜ από τον Πεντάλοφο
Μία βλάβη στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της τράπεζας Πειραιώς, αναγκάζει τους κατοίκους της περιοχής που θα χρειαστούν μετρητά ή να πάνε μέχρι την Πλάτη και τον Κυπρίνο ή να χρησιμοποιήσουν το άλλο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών που υπάρχει στα Δίκαια, αυτό της Εθνικής. Πρόσφατα η τράπεζα Πειραιώς απομάκρυνε το ΑΤΜ από τον Πεντάλο, μειώνοντας κατά ένα τα μηχανήματα που υπάρχουν στην περιοχή, με τους κατοίκους να χρειάζεται να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα για να βγάλουν χρήματα.
Και μπορεί η βλάβες να είναι κάτι που συμβαίνει και να πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτές, οι κάτοικοι όμως του Τριγώνου, θα μάθουν πλέον να ζουν και με τράπεζα η οποία θα λειτουργεί μόλις δύο μέρες την εβδομάδα.
Από την ερχόμενη εβδομάδα το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια θα ανοίγει κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το κατάστημα θα κλείσει οριστικά.
Να σημειωθεί ότι κάτοικοι, φορείς και ο δήμος Ορεστιάδας είχαν ξεσηκωθεί, με την τράπεζα τελικά να αποφασίζει το κατάστημα να λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη να μιλάει για «μικρή νίκη» και να τονίζει ότι πρέπει να επανέλθει η καθημερινή λειτουργία του καταστήματος.

Το κατάστημα της τράπεζας θα ανοίξει ξανά την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.