Με ακόμη ένα βίντεο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους δημότες της Αλεξανδρούπολης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος το κάνει με βίντεο. Μέχρι και με τον μητροπολίτη Άνθιμο έχει συμπρωταγωνιστήσει, με τους δυο τους να στέλνουν τις ευχές τους για το Πάσχα.

Αυτή τη φορά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, απευθύνεται στους δημότες μέσα από τη νοηματική διάλεκτο.
Πέρυσι με δύο αντιδημάρχους τσούγκριζε ποτήρια, με τους αντιδημάρχους να τρώνε κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν ήταν κεφτεδάκια ή σοκολατάκια (αν και θεωρούμε ότι ήταν κεφτέδες).

Το φετινό βίντεο είσαι σαφώς διαφορετικό, καθώς προβάλει το κέντρο της πόλης, το στολισμένο κέντρο της έδρας του δήμου κι όχι μόνο ένα γραφείο, αλλά προβάλει μόνο μία περιοχή του δήμου.

Βέβαια σε κάθε βίντεο, πολλά μπορείς να πεις και να σχολιάσεις, καθώς αν ψάξεις θα βρεις να πεις. . . με την πραγματικότητα όμως να είναι, ότι ο δήμαρχος κάνει για βίντεο, αντικειμενικά.
Για τα άλλα προφανώς τον λόγο τον έχουν οι πολίτες καθημερινά και σε διάρκεια, μόνο που στις περιπτώσεις των δημάρχων η τελική απόφαση δεν έρχεται με like και καρδούλες, αλλά με την ψήφο, που καθορίζει από δημάρχους μέχρι και πλανητάρχες.

Σύμφωνα με τον δήμο Αλεξανδρούπολης ο δήμαρχος έστειλε με αυτό τον τρόπο το μήνυμα, ότι η ελεύθερη και πλήρης πρόσβαση των ΑμεΑ στην επικοινωνία, είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
Στο μεταξύ με απόφαση του Γιάννη Ζαμπούκη, από το νέο χρόνο οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων του δήμου Αλεξανδρούπολης θα ανακοινώνονται και στη νοηματική γλώσσα.