Στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και έπειτα από αίτημα του δήμου Διδυμοτείχου, την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος στην τοπική κοινότητα Μάνης από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Το κλιμάκιο πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), σε 55 κατοίκους της περιοχής, με τα αποτελέσματα να είναι όλα αρνητικά.
Ο δήμος Διδυμοτείχου με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι τα αποτελέσματα δεν πρέπει να αποτελούν αιτία εφησυχασμού και οι δημότες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην περιοχή Άβαντος και σε υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Έβρου από τις 10:00 έως τις 13:00.
Α) Το πρώτο κλιμάκιο για τους πολίτες στην περιοχή Άβαντος θα βρίσκεται στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου, Άβαντος 20, στην Αλεξανδρούπολη
Β) Το δεύτερο κλιμάκιο για τους υπαλλήλους της ΠΕ Έβρου θα βρίσκεται στην Καραολή Δημητρίου 40, στην Αλεξανδρούπολη
Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, για τη μετακίνησή τους θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια, θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.
Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορονοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.
Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας