Με Ελληνικές σημαίες τον υποδέχτηκαν κάτοικοι των Καστανεών.

Τον Έβρο, στις Καστανιές και στο Πέταλο επισκέφτηκε ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε για πολλοστή φορά στα σύνορα της πατρίδας προκειμένου να δει από κοντά την εξέλιξη των έργων όσων αφορά στον φράχτη, αλλά και σε άλλα συστήματα επιτήρησης των συνόρων. Πριν λίγες μέρες μάλιστα παραδώθηκαν και νέα οχήματα στις αστυνομικές υπηρεσίες, τα οποία σε μεγάλο βαθμό διατέθηκαν για τη συνοριακή φύλαξη.

Ο υπουργός, συνομίλησε με αστυνομικούς, αλλά και στρατιωτικούς που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορά της, μιλώντας για επίθεση που δέχτηκε η χώρα μας από την Τουρκία.
Στο μεταξύ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων του φράχτη, καθώς πέρα από τον νέο φράχτη που κατασκευάζεται στο νότιο τμήμα του Έβρου, δημιουργείται κι ένας παράλληλος φράχτης με τον παλιό στα χερσαία σύνορα.

Εξαιρετικά θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γνώριζε σχεδόν όλους τους αξιωματικούς σε προσωπικό επίπεδο και μάλιστα απευθύνθηκε με το μικρό τους όνομα, κάτι που δείχνει ότι έχει συνεχή επαφή με τον Έβρο.
Στο μεταξύ δεσμεύτηκε για επιπλέον ενίσχυση στη φύλαξη των συνόρων, καθώς οι ειδικές ομάδες που χαρακτηρίζονται «ΕΚΑΜ του Έβρου», συνεχίζουν να εκπαιδεύονται και αναμένονται κι άλλα μέσα για την ενίσχυσή τους.
Όσον αφορά στην αναμενόμενη νέα προκήρυξη για την πρόσληψη συνοριακών φυλάκων, είπε ότι θα εκδοθεί σε λίγες ημέρες κι ότι εξετάζει και το θέμα του ορίου ηλικίας και της αξιοποίησης πτυχίων.