Από το email: grdioikitignd@gmail.com λίγο πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από τον θάνατο του γυναικολόγου Αμέτ Ριτβάν η διοίκηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, έστειλε σε ορισμένα ΜΜΕ, συλληπτήριο μήνυμα με έγγραφο που έχει ως τίτλο: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ.ΕΔΕ.ΡΙΤΒΑΝ(θάνατος).

Από την άλλη το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου δύο μέρες μετά, δεν έχει αποχαιρετίσει τον συνάδελφό του που χάθηκε κτυπημένος από κορονοϊό, με τον θάνατό του να έχει βυθίσει στο πένθος όσους τον γνώρισαν, όσες οικογένειες τις γέμισε με ζωή.

Με ένα email το οποίο στάλθηκε σε ορισμένα ΜΜΕ και με έγγραφο που παραπέμπει σε Πειθαρχικό η διοίκηση του αυτόνομου νοσοκομείου Διδυμοτείχου, έστειλε συλληπτήριο μήνυμα για τον θάνατο του γυναικολόγου Αμέτ Ριτβάν.
Ο γιατρός έχασε τη μάχη σε ηλικία 61 ετών. Τους τελευταίους μήνες υπηρετούσε στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου είχε αποσπαστεί με δική του θέληση, παρά το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία του Έβρου τον θεωρούσε δικό της άνθρωπο.
Ο Αμέτ Ριτβάν δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή ενώ ήταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης τα ξημερώματα της Τετάρτης. Μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης κι ενώ εκτιμούμε ότι η διοίκηση το έμαθε τουλάχιστον λίγο μετά το δημοσίευμά μας – καθώς εργαζόμενοι επικοινωνούσαν μαζί μας γιατί έμαθαν το θλιβερό γεγονός – έστειλε το παρακάτω συλληπτήριο μήνυμα (διατηρείται η σύνταξη του συντάκτη):

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος ιατρού γυναικολόγου/μαιευτήρα Ριτβάν Αμέτ, που πέθανε ύστερα από μεγάλη μάχη με την ασθένειά του.
Εχαιρε της εμπιστοσύνης των ασθενών του και της ειλικρινούς εκτίμησης της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Καλό παράδεισο Ριτβάν.

Από την άλλη πλευρά το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου δεν έχει κάνει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναφορά στον θάνατο του γιατρού. Αντίθετα θέλησε να ευχαριστήσει ιδιωτικό κέντρο γιατί προσέφερε δωρεάν μοριακά τεστ για τον κορονοϊό. Παραδέχεται δηλαδή το σωματείο εργαζομένων, ότι κατέφυγαν σε διαγνωστικό κέντρο κι όχι στο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο υπηρετούν. Εδώ θα πρέπει να εξηγήσει το σωματείο εργαζομένων και τους λόγους για τους οποίους δεν τους παρέχει το δημόσιο σύστημα υγείας αυτά που προσέφερε το διαγνωστικό ιδιωτικό εργαστήριο. Το ζήτημα είναι σοβαρό και δεν μπορεί να αφεθεί έτσι, γι’ αυτό περιμένουμε τουλάχιστον μία διευκρινιστική ανακοίνωση εκτός αν θέλουν να μας κάνουν δήλωση. Γράφουν λοιπόν από το σωματείο των εργαζομένων:

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Διδυμοτείχου ευχαριστούμε θερμά το Διαγνωστικό Κέντρο Δημόκριτος για την προσφορά δωρεάν μοριακών τεστ (RT-PCR) ανίχνευσης του κορονοϊού COVID-19 σε όλους τους
εργαζόμενους και την άμεση αποστολή των αποτελεσμάτων .
Στην προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους για την αποτροπή μετάδοσης της πρωτοφανούς πανδημίας , κάθε τέτοια προσφορά μικρή ή μεγάλη αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ανθρωπισμού , αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης στο δύσκολο έργο μας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Το ειλικρινές ενδιαφέρον σας και η διάθεση προσφοράς σας αποτελούν τους καλύτερους αρωγούς του έργου του σωματείου μας που αποσκοπεί στην εύρυθμη και καλύτερη λειτουργία του Γ.Ν. Διδυμοτείχου.

Εξαίρεση αποτελεί ο ιατρικός σύλλογος Έβρου, με τον πρόεδρό του Ανδρέα Παπανδρούδη να ενεργοποιείται άμεσα σχετικά με την τραγική είδηση του θανάτου του επιστήμονα Αμέτ Ριτβάν.
Ο ιατρικός σύλλογος αποχαιρέτισε τον γυναικολόγο με το παρακάτω μήνυμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
για την θλιβερή αναγγελία θανάτου του ιατρού
ΑΜΕΤ ΡΙΤΒΑΝ
Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου εκφράζει την μεγάλη οδύνη του για την απώλεια του ιατρού Μαιευτήρα – Γυναικολόγου Αμέτ Ριτβάν. Ο Αμέτ Ριτβάν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δίνοντας άνιση μάχη με τον κορονοϊό.
Ήταν μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, από τους πιο αγαπητούς γιατρούς στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, και Διευθυντής για αρκετά χρόνια στην Μ/Γ κλινική του Νοσοκομείου, στο οποίο έως πρόσφατα προσέφερε τις υπηρεσίες του.
Για όλους εμάς τους υγειονομικούς, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία του Έβρου, ο εκλιπών αποτελούσε παράδειγμα επιστήμονα, ανθρώπου με ήθος και σεμνότητα. Στον νομό μας εργάστηκε για πάρα πολλά χρόνια και με την παρουσία και την δράση του κατάφερε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους συναδέλφους. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την επιστημονική και κοινωνική προσφορά του,
το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου ομόφωνα αποφάσισε :

• Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση στην οικογένεια και τους οικείους του.
• Το παρόν ψήφισμα να αναρτηθεί στο διαδίκτυο και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.