ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 4/1/2021 – 10/1/2021

Κάθε Σάββατο

Δευτέρα, 4/1/21 στις 23:00

Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Βαφέα με τους: Κώστα Βουτσά, Νίκο Πουρσανίδη, Άννα Μακρά­κη, Ελευθερία Βιδάκη, Ναταλία Καποδίστρια (1999). Ένας χωρισμένος ηθοποιός συναντά κάθε Σάββατο τον έφηβο γιο του. Η ταινία τους παρακολουθεί ένα κρίσιμο Σάββατο, που ο πατέρας αντιμετωπίζει πιεστικά επαγγελ­ματικά και συναισθηματικά προβλήματα , ενώ ο γιος αγω­νιά για την έκβαση του πρώτου ερωτικού του ραντεβού.

Ηχογραφώντας τη Μουσική

Τετάρτη, 6/1/21 στις 23:00

Σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά την ιστορία της ηχογρα­φημένης μουσικής. Προβάλλοντας πάνω από 150 συνε­ντεύξεις, η σειρά καταγράφει τους πειραματισμούς παρα­γωγών και μουσικών, που με το έργο τους άλλαξαν το το­πίο στη μουσική του 20ου αιώνα.

Η Κραυγή ενός Ανθρώπου Τετάρτη, 6/1/21 στις 00:00

Γαλλοβελγική ταινία (2011), σε σκηνοθεσία Μαχαμάτ – Σαλέχ Χαρούν με τους: Γιουσούφ Τζαορό, Ντιουκουντά Κομά. Ο 60χρονος Άνταμ, πρώην πρωταθλητής κολύμβη­σης και νυν υπάλληλος σε ξενοδοχείο, έρχεται αντιμέτω­πος με τον εμφύλιο πόλεμο, που ταλανίζει το Τσαντ. Αντι­πρόσωποι της κυβέρνησης απαιτούν απ’ αυτόν ή να τους δώσει χρήματα ή κάποιον συγγενή του σε μάχιμη ηλικία, για να αντιμετωπίσει τους ένοπλους αντάρτες. Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κανών.

Πέρσες

Πέμπτη, 7/1/21 στις 22:00

Προβολή της θεατρικής παράστασης «Πέρσες» του Αι­σχύλου, του σπουδαιότερου αντιπολεμικού έργου του
ποιητή, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Κλιματική Αλλαγή: Τα Γεγονότα (2/2)

Παρασκευή, 8/1/21 στις 21:00

Ντοκιμαντέρ του BBC. Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσιά­ζει τα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την κλιματική αλλαγή και αναζητά πιθανές λύσεις γι’ αυτήν την παγκό­σμια απειλή.

Αθώα Κόλπα

Παρασκευή, 8/1/21 στις 22:00

Πολωνική ταινία (2007), σε σκηνοθεσία του Αντρέι Γιακι­μόφσκι, με τους: Ντάμιαν Ουλ, Εβελίνα Βάλεντζιακ, Τόμας Σάπρικ.Ο 10χρονος Στέφεκ μεγαλώνει με τη μεγαλύτερη αδερφή του σε μια ήσυχη πολωνική κωμόπολη. Ένα καλο­καιρινό πρωινό θα δει στο σιδηροδρομικό σταθμό έναν κα­λοντυμένο άγνωστο για τον οποίο πιστεύει ότι είναι ο πατέ­ρας του, που τους εγκατέλειψε όταν ο ίδιος ήταν μωρό.

Μικροκύματα

Παρασκευή, 8/1/21 στις 00:00

Ζώνη προβολής ταινιών μικρού μήκους. Αφιέρωμα στα ελ­ληνικό animation σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων (ASIFA Hellas) και στο πλαίσιο της Δράσης «75 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων».​Προβάλλεται η συλλογή «Εξερευνητές».

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 9/1/21 στις 18:00

Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 9/1/21 στις 19:00

Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπαμπι­νιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα που αναδεικνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέ­σεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου

Σάββατο, 9/1/21 στις 20:30

Παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά με τους: Μ. Μαρμαρινό, Χρ. Λούλη, Δ. Παπανικολάου, Άλκ. Πουλοπούλου, Έλ. Τοπαλίδου, Έμ. Κολιανδρή, Κ. Αβαρικιώτη, Λ. Μαλκότση, Γ. Βογιατζή. Ένας αθεράπευτα ειλικρινής άνθρωπος, ο οποίος απεχθά­νεται την υποκρισία, είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της δη­κτικής κωμωδίας, που αποκαλύπτει την υποκρισία κάθε κοινωνίας και κάθε εποχής.

Η Γη και η Σκιά

Σάββατο, 9/1/21 στις 23:00

Ταινία του Κολομβιανού σκηνοθέτη Σέζαρ Ασεβέδο με τους: Χάιμερ Λεάλ, Χίλντα Ρουίς, Έντινσον Ραϊγκόσα (2015). Ένας εργάτης επιστρέφει στο σπίτι του ύστερα από πολλά χρόνια. Επανασυνδέεται με την πρώην γυναίκα του και τον άρρωστο γιο του. Με φόντο μια φυτεία ζαχα­ροκάλαμου στην Κολομβία, μια οικογένεια αγροτών πα­λεύει για την επιβίωσή της.

Από Τόπο σε Τόπο: Πλάτανος Ναυπακτίας

Κυριακή, 10/1/21 στις 12:00

Σειρά εκπομπών με τον Χρήστο Μυλωνά, που προβάλει τα ήθη, τα έθιμα και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο για τον Πλάτανο Ναυπακτίας συμμετέχουν ο Βασίλης Κωστούλας, η Βάσω Χαρακίδα και ο Αποστόλης Ζορμπάς στο τραγούδι, ο Λαογραφικός- Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Ναυπάκτου
‘Ανεμογιάννης’, σε διδασκαλία Νίκου Ζοργιού και πλήθος καταξιωμένων μουσικών και οργανοπαικτών απ’ την ευ­ρύτερη περιοχή της Ρούμελης.

Ο Πρίγκηπας και ο Φτωχός

Κυριακή, 10/1/21 στις 16:00

Νεανική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου. Ερμηνεύουν οι: Β. Αμπατζής, Μ. Γε­ωργιάδου, Κ. Πλεμμένος, Άν. Κλάδη, Μ. Κρητικόπουλος, Α. Μουστάκα, Ν. Παπαδομιχελάκης. Σε ένα μακρινό βασί­λειο, δύο αγόρια, ολόιδια στην εμφάνιση, συναντιούνται τυ­χαία και αποφασίζουν να αλλάξουν θέση: ο φτωχός που τον λέγανε Μίκυ ονειρευόταν μια ζωή γεμάτη πολυτέλεια, ενώ ο Πρίγκιπας ευχόταν πάντα να μπορούσε να είναι ελεύθερος σαν ένας απλός υπήκοος. Έτσι λοιπόν ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με τρομερές προκλήσεις στο νέο του ρόλο.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/