Από τον Νοέμβριο και επίσημα με έγγραφο που έρχεται από το ίδιο το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου, υπάρχει η εντολή να μεταφέρονται σε ΚΥΤ οι αλλοδαποί που συλλαμβάνονται οπουδήποτε στην Ελλάδα και δεν έχουν ταυτοποιηθεί και δεν διαθέτουν κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει το ποιοι είναι και από που προέρχονται ¨και δεν αποδεικνύουν την ιθαγένεια και την ταυτότητά τους με έγγραφο δημόσιας αρχής», αναφέρεται ρητά σε  έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το thraki Νεα και επιβεβαιώνει πλήρως τα αποκλειστικά μας ρεπορτάζ – άλλωστε το έκανε και το ίδιο το υπουργείο – για μεταφορά μεταναστών από άλλες περιοχές στο Φυλάκιο.

 

Τι αναφέρει το έγγραφο της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης.

Στο έγγραφο διευκρινίζεται ξεκάθαρα τα ποια ΚΥΤ λειτουργούν, με το ΚΥΤ Φυλακίου να είναι το μοναδικό ΚΥΤ εκτός νησιών.

Οι αλλοδαποί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί πρέπει να μεταφέρονται στα ΚΥΤ με μέριμνα των αστυνομικών αρχών – προφανώς και με έξοδα των αστυνομικών αρχών, να υποθέσουμε; – για να υποβληθούν σε διαδικασία υποδοχής και ταυτοποίησης.

 

Είναι σαφέστατο ότι η απόφαση που αποκαλύπτουμε, έχει προηγηθεί της απόφασης Μηταράκη για επέκταση του ΚΥΤ.

Ο κ. Μηταράκης διαβεβαιώνει ότι δε θα διαμένει κανείς στο ΚΥΤ μετά την ταυτοποίησή του, επιμένει όμως στην επέκταση της δομής, που συνολικά θα μπορεί να φιλοξενεί 1500 άτομα.

Τα ερωτήματα που συγκεντρώνουμε, όπως και πολλά ακόμη στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας θα τεθούν ως ερωτήσεις στο υπουργό Μηταράκη, οποίος θα επισκεφτεί τον Έβρο τις επόμενες μέρες, αρκεί φυσικά να μας δοθεί η ευκαιρία.