Εξαιρετικά γρήγορα κινήθηκαν οι διαδικασίες στο ΚΥΤ Φυλακίου για την ταυτοποίηση 34 αλλοδαπών οι οποίοι πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν από την ευρύτερη περιοχή των Σερρών στο Φυλάκιο προκειμένου να ταυτοποιηθούν.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο λεωφορεία μεταφέρουν νέους μετανάστες στο Φυλάκιο, από το ρεπορτάζ προέκυψε ότι τα λεωφορεία ήρθαν άδεια στον Έβρο και ξεκίνησαν από το Φυλάκιο με επιβάτες 34 αλλοδαπούς.

Πρόκειται για τα 34 άτομα που έφτασαν την Τρίτη το βράδυ στον Έβρο, θέμα που αποκάλυψε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Οι διαδικασίες ταυτοποίησης συνήθως παίρνουν πάνω από μία εβδομάδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ!
Στο μεταξύ ένας αλλοδαπός από το Ιρακ φέρεται ότι πέρασε στην Ελλάδα από αδιευκρίνιστο σημείο και πιθανότητα όχι από τον Έβρο.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι το Σάββατο αναμένεται η επίσκεψη του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Μηταράκη στην Ορεστιάδα, ύστερα από πολλές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφασή του για αύξηση του αριθμού των ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν στις δύο δομές (ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ) στο Φυλάκιο.