Για επαγρύπνηση και δύναμη της τοπικής κοινωνίας μιλάει ο επικεφαλής της παράταξης του δήμου Ορεστιάδας Δημοτική Επαναφορά Χρήστος Καζαλτζής. Με αφορμή την αιφνίδια αναβολή της επίσκεψης Μηταράκη στο Φυλάκιο αναφέρει:
Σήμερα το απόγευμα έγινε γνωστή η αναβολή της επίσκεψης του υπουργού κ. Νότη Μηταράκη, στην περιοχή μας, με επιχείρημα τον ιό.
Μπορούμε να κάνουμε (και πρέπει), κάποιες πρώτες σκέψεις και κάποιες επισημάνσεις:
1. Κανείς εκλεγμένος στο δήμο Ορεστιάδας δεν είναι σε καραντίνα (έστω και προληπτική).
2. Η φωνή της τοπικής κοινωνίας, έχει δύναμη! Φοβίζει!
3. Η επαγρύπνηση όλων μας πρέπει να συνεχιστεί, όποτε κι αν ορίσει την έλευσή του ο υπουργός. Για να μην ξυπνήσουμε μια μέρα και δούμε τις μπουλντόζες να δουλεύουν στο Φυλάκιο!
4. Κανείς δεν πρέπει να σπάσει το αρραγές μέτωπο που σχηματίσαμε. Οτιδήποτε έξω απ` αυτό είναι εκ του πονηρού και καλό θα ήταν να το απομονώσουμε!
Είπαμε…. τις διαφορές μας θα τις λύσουμε μετά. Ένα βήμα κάθε φορά!
5. Η τοπική κοινωνία πρέπει να είναι έτοιμη για να αξιολογήσει τη στάση των Βουλευτών μας, μετά από την αρχική τους τοποθέτηση (κατά της επέκτασης της δομής), γιατί αυτοί θα είναι οι αποδέκτες των πιέσεων και του πολιτικού «μασάζ».
Με αυτές τις σκέψεις, προτείνουμε να προκληθεί από το δήμαρχο μία ακόμα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και μία με τους προέδρους των φορέων, για να επαναεπιβεβαιωθεί η σύμπνοιά μας, να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της επιτροπής και να αποφύγουμε μεμονωμένες και σπασμωδικές ενέργειες.

Για τη «Δημοτική Επαναφορά«
Ο επικεφαλής
Καζαλτζής Χρήστος