Άρθρο του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη* στο thraki Νεα

Το σχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο προωθεί ο Μηταράκης, για την δημιουργία «δομής φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών» στο Φυλάκιο Εβρου είναι ολέθριο και επικίνδυνο όχι μόνο για τον Έβρο, αλλά για τη Θράκη γενικότερα.
Και είναι επικίνδυνο γιατί θα μετατρέψει τον Έβρο σ΄ένα απέραντο hot-spot, θα αλλοιώσει την σύνθεση του πληθυσμού και θα υπονομεύσει την ενότητα τη συνοχή της Θράκης.
Το σχέδιο αυτό δεν υπακούει σε καμιά λογική.
Εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τους σύγχρονους δουλέμπορους, που θησαυρίζουν από την ανθρώπινη δυστυχία, τις ΜΚΟ που προωθούν την παγκοσμιοποίηση και τα ανοιχτά σύνορα και την πολιτική εργαλειοποίησης, μεταναστών και προσφυγών, που ασκεί ο Ερντογάν για να εκβιάζει την Ευρώπη προκειμένου να αποσπά χρήματα και να επηρεάζει την πολιτική της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία.

Αν υλοποιηθούν τα σχέδια του Μηταράκη, τότε στο Φυλάκιο, σε μια έκταση 70 στρεμμάτων, θα κατασκευαστεί μια άρτια οργανωμένη «ισλαμική πόλη», στην οποία θα εγκατασταθούν οι τζιχαντιστές που θα επιλέγει να μας στέλνει ο Ερντογάν!

Έχουμε αντιληφθεί τις συνέπειες για την περιοχή;

Θυμίζω σε όλους ότι τον περασμένο Μάρτιο, το καθεστώς της Αγκύρας είχε μεταφέρει στα σύνορα χιλιάδες παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι επί 30 ημέρες επιχειρούσαν, δημιουργώντας βίαια επεισόδια και επιτιθέμενοι εναντίον των Ελληνικών συνοριακών δυνάμεων ασφαλείας, να περάσουν παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές και να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Για εκείνες τις προσπάθειες οι κάτοικοι του Έβρου επαινέθηκαν, οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια, η ηγεσία της ΕΕ, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφθηκαν την περιοχή για να δηλώσουν ότι οι Καστανιές δεν είναι μόνον σύνορα της Ελλάδος, αλλά αποτελούν, ταυτόχρονα και Ευρωπαϊκά σύνορα.

Φανταστείτε για μια στιγμή τι θα γινόταν στις Καστανιές, αν είχε ήδη δημιουργηθεί η δομή στο Φυλάκιο, και το καθεστώς Ερντογάν υποκινούσε μια εξέγερση των 1.500 «φιλοξενουμένων»;
Οι ελληνικές δυνάμεις θα βρισκόταν εν μέσω δυο «εχθρών» και πιθανότατα το μέτωπο θα έπεφτε.
Ο,τι , λοιπόν, απέτυχε να κάνει ο Ερντογάν με τη βία, «προσφερόμαστε» να το κάνουμε εμείς με…ειρηνικό τρόπο και ..αισθήματα αλληλεγγύης!
Είναι σαν να επιχειρούμε να βγάλουμε τα μάτια μας.

Τα σχέδια για την κατασκευή δομής στο Φυλάκιο πρέπει να ματαιωθούν.
Είναι εθνική επιταγή.

Γιατί;
Γιατί είναι σαν να δημιουργούμε ένα προγεφύρωμα του εχθρού μέσα στο έδαφος μας.
Σαν να ανοίγουμε την κερκόπορτα για να διαβούν εισβολείς.
Είναι σαν να στέλνουμε ένα μήνυμα στα εκατομμύρια μεταναστών που περνούν από την Τουρκία ότι στον «Εβρο ανοίξαμε και σας περιμένουμε!»
Γιατί ποιος θα διακινδυνεύσει να «θαλασσοπνιγεί» στο Αιγαίο, όταν άνετα θα μπορεί να πάρει το λεωφορείο, να πάει στην Αδριανούπολη και να περάσει τα σύνορα από τις Καστανιές;
Επιπλέον, ας μην έχουμε καμιά αμφιβολία, ότι αυτοί οι 1.500 που προορίζονται να εγκατασταθούν εκεί, σύντομα θα προσκαλέσουν συγγενείς και φίλους.
Ο Έβρος θα γίνει πόλος έλξης!
Ο ένας θα φέρνει τον άλλο!
Σε λίγο θα κορεστεί το Φυλάκιο.

Μετά το Φυλάκιο θα «αξιοποιήσουν» τα κλειστά πλέον στρατόπεδα στην Καρωτή και στον Προβατώνα.
Και όταν πλέον δεν θα φτάνουν οι δομές, θα προσφέρουν υψηλά ενοίκια για τα ακατοίκητα σπίτια των παππούδων μας.

Αν νομίζουμε ότι θα μείνουν προσωρινά και θα φύγουν, είμαστε γελασμένοι!
Οι εισβολείς θα επιδοτούνται γενναιόδωρα από την ‘Αγκυρα, για να παραμείνουν στον Έβρο!
Για προφανείς λόγους.
Γιατί θα παραμείνουν στον Έβρο;
Μα γιατί προφανώς το καθεστώς του Ερντογάν δεν θα μας στέλνει δυστυχείς και κατατρεγμένους πρόσφυγες, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αλλά φανατικούς τζιχαντιστές, σαν αυτούς που εκπαιδεύει η Αγκυρα στα στρατόπεδα της Σομαλίας και της Συρίας.
Υπάρχει κανένας που έχει αμφιβολίες ότι αυτοί θ’ αποτελέσουν τον πολιορκητικό κριό της Τουρκίας;
Ότι ανοίγουμε τις πύλες και βάζουμε μέσα τον …Δούρειο Ιππο;
Η δημιουργία δομής στο Φυλάκιο της Ορεστιάδος αποτελεί το πρώτο βήμα για τον εποικισμό του Έβρου.
Δημιουργούμε πυρήνες οι οποίοι θ΄αρχίσουν να συνεργάζονται με τους ομόθρησκους τους στη νότια Βουλγαρία, τη Ροδόπη και την Τουρκία.
Προφανώς όχι με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά την υπονόμευσή της.
Αν η κυβέρνηση θέλει να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον Έβρο, ας στηρίξει την επαναλειτουργία της επιχείρησης ένδυσης, που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο και ας δώσει τις παραγγελίες για τον ρουχισμό του Ελληνικού Στρατού και της Αστυνομίας για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μείνουν οι κάτοικοι στον τόπο τους.
Έτσι έρχεται η ανάπτυξη και όχι με την δημιουργία hot-spots.

Το «όχι» στη δημιουργία κέντρου «φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών» στο Φυλάκιο, πρέπει να είναι καθολικό.
Και πρέπει να είναι καθολικό γιατί δεν αφορά μόνον εμάς που καταγόμαστε από τον Έβρο, αυτήν την πανέμορφη και ευλογημένη περιοχή, αλλά όλους τους Έλληνες που αγαπάνε την Πατρίδα.
Είναι καθήκον προς την Πατρίδα….

*Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης είναι συγγραφέας και κατάγεται από το Ασημένιο.