Να πάρει πίσω την απόφασή του για επέκταση του Φυλακίου, καλεί τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου Παναγιώτη Μηταράκη το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ορεστιάδας.
Το εργατοϋπαλληλικό κέντρο σε ανοιχτή επιστολή αναφέρει:

ΠΡΟΣ
Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής
κο Μηταράκη
Γραφείο Πρωθυπουργού
Αθήνα

Αξιότιμοι Κύριοι,

Οι εργαζόμενοι του ΕΒΡΟΥ είναι ανάστατοι με την απόφαση της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του κου Υπουργού για την επέκταση των δομών φιλοξενίας του ΚΥΤ Φυλακίου.
Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στον εκσυγχρονισμό της Υπάρχουσας Δομής.
Εμείς δεν θέλουμε, επειδή είμαστε ευαίσθητοι σαν εργαζόμενοι, να στοιβάζονται άνθρωποι με απάνθρωπες συνθήκες και χωρίς αξιοπρεπή διαβίωση. Φυσικά λοιπόν συναινούμε και δηλώνουμε σύμφωνοι στον εκσυγχρονισμό, λέμε όμως ΟΧΙ στη επέκταση.
Εδώ υπάρχει ένα μέτωπο μάχης με συνθήκες εμπόλεμης κατάστασης. Η πίεση από απέναντι είναι τεράστια και η αιχμή του δόρατος αυτής της πίεσης είναι οι μετανάστες και η γραμμή αυτή πρέπει να ενισχυθεί και να αντέξει. Προς τι λοιπόν αυτός ο παραλογισμός;
Εδώ υπάρχει μείζον εθνικό θέμα. Κύκλοι ορισμένων Αθηνοκεντρικών μέσων και ο κος Υπουργός αναφέρονται σε ελάχιστες ακραίες φωνές. Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν όταν χάνεται Πατρίδα, οι φωνές αντιδράσεις είναι όλες ΑΚΡΑΙΕΣ.
Η επέκταση της ήδη υπάρχουσας δομής στην γραμμή του ΕΒΡΟΥ σημαίνει ίσως σε έκτακτες συνθήκες και ένα μέτωπο στο μετόπισθεν, και εμείς Κύριοι δεν ζούμε στην ενδοχώρα. Τα σπίτια μας και οι δουλειές μας είναι εδώ και είμαστε επιστρατευμένοι καθημερινά δίνοντας μάχες για την ύπαρξη μας. Δεν μας Αξίζει λοιπόν αυτή η συμπεριφορά σας, δεν ΤΙΜΑ, τόσο τον Υπουργό όσο και την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Ο Λαός του ΕΒΡΟΥ στην πλειοψηφία του είναι Προσφυγικός, η φιλοξενία του και η Ανθρωπιά του τον διακρίνει έμπρακτα.
Δεν είμαστε λοιπόν ρατσιστές , δεν λέμε ΟΧΙ στην βοήθεια και στη στήριξη των κατατρεγμένων και ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων , αλλά λέμε :

ΟΧΙ στον παραλογισμό και την απαξίωση μας σαν κοινωνία γι αυτό και υπάρχει αυτό το ομόφωνο μέτωπο από τους πάντες στο νομό μας.

ΟΧΙ στην κατασκευή Στρατοπέδου συγκέντρωσης πάνω στα Σύνορα.

ΟΧΙ σε αυτή την ανάπτυξη που οραματίζεστε για την Περιοχή μας.

Η καταστροφή αυτή έχει όνομα και λυπούμαστε που το λέμε και θα έχει το δικό σας, με όλα τα επακόλουθα.

Δεν θέλουμε μία ΝΕΑ ΜΟΡΙΑ μέσα στα σπίτια μας.

ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ. Πάρτε πίσω την Απόφαση σας.

Ν. Ορεστιάδα 29/01/2021