Συγκλονισμένος είναι ο Έβρος από τον χαμό του 46χρονου πυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έπεσε στο καθήκον, στην προσπάθειά του να μεταφέρει με ασφάλεια μαθητές από τα σχολεία του Απαλού. Ο άτυχος πυροσβέστης, πατέρας τριών παιδιών, παρασύρθηκε από τα νερά όταν το όχημα στο οποίο παρασύρθηκε το όχημά του.

 

Η ανακοίνωση του πυροσβεστικού σώματος για το τραγικό συμβάν

Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 όχημα της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το πυροσβέστη αποχαιρετά και ο πολιτικός κόσμος της χώρας.
Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη. Η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα
Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους & τους συναδέλφους του

Το μήνυμα του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια
Ο θάνατος πυροσβέστη κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Ν. Έβρου προκαλεί τη θλίψη όλων μας, αλλά υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η Ελλάδα του καθήκοντος, που δε διστάζει να διακινδυνεύει προς χάριν του κοινωνικού συνόλου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο Π. Σ.

Το μήνυμα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά
Θρηνούμε την απώλεια του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου που έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας να σώσει παιδιά. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στο πυροσβεστικό σώμα.

Το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τον απροσδόκητο χαμό ενός νέου ανθρώπου, μάλιστα την ώρα του καθήκοντος.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό μας τις τελευταίες ώρες, μας στέρησαν ένα άξιο στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης. Ο εκλιπών, Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, υπηρέτησε τον τόπο μας με ήθος, ευσυνειδησία, και υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ευθύνης.
Το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του.

Το μήνυμα του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Κελέτση
Εκφράζω τη θλίψη μου για τον άδικο χαμό του συμπατριώτη μας Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, που έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.