Παράξενος είναι ο χρόνος και ο τρόπος γνωστοποίησης της επίσκεψης του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Νότη (Παναγιώτη) Μηταράκη στον Έβρο.
Το γραφείο του Μηταράκη γνωστοποιεί από το μεσημέρι του Σαββάτου, επίσκεψη του υπουργού στον Έβρο.
Στο μεταξύ, ήταν γνωστό ότι τον Έβρο τη Δευτέρα θα επισκεφτεί ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας για τις πλημμύρες, ενώ όπως προκύπτει μέχρι τώρα, Πέτσας και Μηταράκης θα έχουν κοινές συναντήσεις.

Οι εξελίξεις τρέχουν, καθώς ο Μηταράκης στην τηλεδιάσκεψη που είχε με φορείς πριν 15 μέρες δεσμεύτηκε ότι θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση για το Φυλάκιο.

Ο Μηταράκης μαζί με τον Πέτσα, θα επισκεφτούν το δημαρχείο Ορεστιάδας το μεσημέρι της Δευτέρας και στη συνέχεια ο Μηταράκης θα μεταβεί στο ΚΥΤ, όπου καλεί φορείς σε συνάντηση.
Στο μεταξύ, αναμένονται μεγάλα μέτρα ασφαλείας, καθώς αν και αιφνιδιαστική και ξαφνική η επίσκεψη, ίσως υπάρξουν κινητοποιήσεις, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που μένει για την προετοιμασία τους και την πανδημία που καλπάζει.

 

Πρέπει να τονιστεί ότι ο Στέλιος Πέτσας ως κυβερνητικός εκπρόσωπος τον Ιανουάριο του 2020 από την Αλεξανδρούπολη, δεσμεύτηκε ότι καμία νέα δομή δε θα γίνει στη Θράκη.

Με δεδομένο ότι οι πολιτικοί άνδρες κρατούν το λόγο τους, θεωρούμε ότι θα το υπενθυμίσει στον κυβερνητικό του συνάδελφο Μηταράκη.