Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Ορεστιάδα, μέχρι και την αποχώρησή του από το ΚΥΤ Φυλακίου, ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης, άκουγε τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων.
Ο υπουργός έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από συγκεντρωμένους, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την επιτροπή αγώνα του δήμου Ορεστιάδας στο δημαρχείο Ορεστιάδας, οι διεκδικήσεις του λαού έφταναν άμεσα στον αποδέχτη.

Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση προγραμματίστηκε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου για τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, οι Εβρίτες συγκεντρώθηκαν για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους με την επέκταση των δομών του Φυλακίου.
Η αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς από τις προηγούμενες μέρες υπήρχε ενδιαφέρον κεντρικά για το κλίμα που επικρατούσε στην Ορεστιάδα.

Τα βίντεο με τις αποδοκιμασίες του υπουργού έχουν κάνει τον γύρο της της Ελλάδας, την ώρα που ο Μηταράκης τις άκουγε καθαρά.



Ο υπουργός δέχτηκε αποδοκιμασίες και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Νομαρχείο, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.