Αριθμό ρεκόρ προτάσεων και αυτοπροτάσεων έχει δεχτεί μέχρι σήμερα το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου Ελληνική Λύση, από άτομα που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές Έβρου.
Οι εξελίξεις με το Φυλάκιο έχουν σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να μην αντιμετωπίζει με την ίδια σκέψη που έβλεπε προεκλογικά τη Νέα Δημοκρατία.
Αυτό διακρίνουν και πολλοί που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική και προβλέπουν ότι με την απλή αναλογική τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για την εκλογή βουλευτή με την Ελληνική Λύση.
Αυτή τη στιγμή στο κόμμα του Βελόπουλου, υπάρχει λίστα στην οποία περιλαμβάνονται 35 ονόματα, με παλιούς και νέους ενδιαφερόμενους.
«Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι πατριώτης«, μας ανέφεραν από την Ελληνική Λύση σε σχετικό ερώτημά μας το οποίο καταθέσαμε για το προφίλ των ατόμων που έχουν θέσει εαυτόν στη διάθεση του κόμματος.
Επειδή βέβαια τέτοιος συνωστισμός παρουσιάζονταν στο παρελθόν μόνο σε κόμματα εξουσίας, αυτό φέρνει μεγάλη ευφορία στην Ελληνική Λύση, καθώς το μετατρέπουν και σε αντίκτυπο εκλογικών ποσοστών.
Όσο για το ποιοι είναι οι άνθρωποι που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον, πέρα από την συντριπτική πλειοψηφία όσων είχαν δηλώσει ενδιαφέρον στις προηγούμενες εκλογές, στις λίστες βρίσκονται και πολλοί που στο παρελθόν είχαν σχέσεις με τον Καρατζαφέρη και τον Καμμένο, ενώ ακούγεται ότι υπάρχει και στέλεχος που ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή, αλλά αποχώρησε από το κόμμα πριν από αρκετά χρόνια.
Τις αποφάσεις για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι, θα τις λάβουν από κοινού, τόσο ο πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος, όσο και οι τοπικές επιτροπές που έχουν συσταθεί, με δεδομένο να υπάρξει προτεραιότητα στους πρώτους που πλησίασαν τον Βελόπουλο από την έναρξη λειτουργίας του κόμματός του.
Μην αποκλείετε πάντως, να δούμε υποψήφιο και πρώην βουλευτή, αλλά και άτομο το οποίο είναι γνωστό στην κοινωνία του Έβρου ως αριστερό.
Όλα ρευστά κι όλα στον Έβρο τουλάχιστον διογκώθηκαν με τις πολιτικές της κυβέρνησης για το Φυλάκιο.

Στις τελευταίες εκλογές η Ελληνική Λύση ήταν 4ο κόμμα στον Έβρο με 4,04%.