Θετικές οι αντιδράσεις των Εβριτών που εκτός από τον στρατό νιώθουν και την αεροπορία δίπλα τους

Σχεδόν καθημερινές είναι οι πτήσεις ελληνικών μαχητικών πάνω από τον Έβρο.
Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και το Τρίγωνο, οι κάτοικοι του Έβρου συχνά πυκνά ακούν τους ήχους από τις πτήσεις των αεροσκαφών τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι εμφανή.
Την Τρίτη ζεύγος αεροσκαφών πέρασε χαμηλά, πάνω από την Ορεστιάδα το Διδυμότειχου και το Σουφλί (ορισμένες μόνο από τις περιοχές που εθεάθησαν) χθες πάνω από την Αλεξανδρούπολη, ενώ σήμερα αεροσκάφη που είχαν διαφορετική διάταξη διέσχισαν ξανά τους ουρανούς του Έβρου.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες προβλέπουν πολλά σενάρια, τα οποία μεταξύ άλλων περιέχουν προσβολές στόχων επί εδάφους, με τους χρόνους να τηρούνται σε απόλυτη ακρίβεια.
Οι Έλληνες πιλότοι εκπαιδεύονται σε δύσκολες συνθήκες, μία ανάσα από την όριο γραμμή, γνωρίζοντας ότι είναι ορατοί με γυμνό μάτι από την Ελλάδα.
Οι πιλότοι όμως, πλέον, καθώς η παρουσία τους είναι συχνή γνωρίζουν ότι στο έδαφος τα συναισθήματα είναι έντονα όταν περνούν από πάνω τα χωριά και τις πόλεις της ακριτικής Ελλάδας.
Στο παρελθόν οι πτήσεις πάνω από τον Έβρο, δεν ήταν τόσο συχνές. Τώρα η εκπαίδευση επιβάλει τα αεροσκάφη να βρίσκονται και στα χερσαία σύνορα και συχνά να γίνονται «ένα με το έδαφος», καθώς το επίπεδο των Ελλήνων πιλότων επιτρέπει να πιλοτάρουν στα όρια.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι τελευταίες πτήσεις, δεν σχετίζονται όπως πληροφορείται το thraki Νεα, με τις δοκιμαστικές πτήσεις που πραγματοποιούνται σ’ όλη την Ελλάδα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.