Σχεδόν πέντε μήνες μετά το κλείσιμο του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή, ένα ATM αποτελεί το μοναδικό σημείο πρόσβασης των κατοίκων με τον τραπεζικό τομέα.
Την Παρασκευή ξεκίνησε η λειτουργία του το ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή, στο χώρο του δημοτικού καταστήματος.
Με την εξέλιξη αυτή θα λυθούν μερικώς προβλήματα των κατοίκων στις τραπεζικές συναλλαγές τους και θ’ ανακουφισθεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής που θ’ απαλλαχθεί από περαιτέρω ταλαιπωρία, ύστερα κι από το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας στην Ξυλαγανή, αναφέρει ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών,

ο οποίος σε ανακοίνωσή του μιλάει για σημαντική παρέμβαση ενίσχυσης της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών που υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του δήμου που προσέφερε στην Τράπεζα το χώρο για την τοποθέτηση του ΑΤΜ, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει να μείνει η δημοτική ενότητα Μαρωνείας ακόμη και χωρίς ΑΤΜ.

Αντίστοιχη κίνηση έχει κάνει πριν πολλά έτη και ο δήμος Ορεστιάδας, για να τοποθετηθεί ΑΤΜ της Εθνικής τράπεζας στο πρώην δημοτικό κατάστημα Δικαίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το κλείσιμο του καταστήματος της Πειραιώς στην Ξυλαγανή, είχε ανακοινωθεί και το κλείσιμο του καταστήματος στα Δίκαια, το οποίο όμως λειτουργεί δύο μέρες την εβδομάδα.