Επίσκεψη στο Διδυμότειχο αναμένεται να πραγματοποιήσει ο υφυπουργός παιδείας και θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος.
Ο υφυπουργός τους οποίου στις αρμοδιότητες περιλαμβάνονται τα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης θα επισκεφτεί την πόλη των κάστρων η οποία εδώ και χρόνια ζει στην αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της σχολής νοσηλευτικής.
Με την πόλη να ζητάει όχι μόνο την παραμονή της σχολής, αλλά και την ίδρυση τουλάχιστον ακόμη μίας η επίσκεψη Συρίγου θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά υπουργός θα βρεθεί στο Διδυμότειχο και θα δει από κοντά το τι επικρατεί.
Μέχρι σήμερα, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι κάποιοι θέλουν να αφαιρέσουν τη νοσηλευτική από το Διδυμότειχο, οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας πήγαιναν στους υπουργούς ή στη διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο οποίο υπάγεται η νοσηλευτική, αλλά και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που θέλει να μεταφερθεί η νοσηλευτική στην Αλεξανδρούπολη.
Κανείς δεν έχει πάρει την τελική απόφαση, κάτι που έχει αρνητικότατες επιπτώσεις για τη νοσηλευτική και για το Διδυμότειχου, το οποίο αναζητά βηματισμό για να συνεχίσει με την παρουσία του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τη στιγμή που ενέταξαν την πόλη σ’ αυτή.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμος Διδυμοτείχου είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει χώρους για ανέγερση μόνιμων εγκαταστάσεων, όχι μόνο για τη νοσηλευτική, αλλά για κάθε άλλη σχολή, αρκεί το υπουργείο και η κυβέρνηση να κατανοήσουν ότι η επιβίωση της Θράκης περνάει μέσα από τα πανεπιστήμια κι όχι μέσα από συναντήσεις και επισκέψεις.
Αποφάσεις λοιπόν άμεσες και οριστικές.