Φέρες: Καίριο χτύπημα σε διακινητές
Ο συντονισμός των ομάδων αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος και της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομετανάστευσης του τμήματος συνοριακής φυλαξης Φερών είχαν σαν αποτέλεσμα, ακόμη μία μεγάλη επιτυχίας στην παρέβρια περιοχή των Κήπων. Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, πριν δυο ημέρες, στο πλαίσιο αξιοποίησης διαφόρων στοιχείων oι παραπάνω ομάδες πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Κήπων, όπου λειτουργούσε οργανωμένο κύκλωμα μεταφοράς ατόμων από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι ομάδα ατόμων προσπαθούσε να διασχίσει τον Έβρο με πλαστική βάρκα. Κατά τη διάρκεια του εντοπισμού της βάρκας από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι η βάρκα ξεφούσκωνε, με άμεσο κίνδυνο πνιγμού για τους επιβαίνοντες.
Με άμεση επέμβαση οι αστυνομικοί διέσωσαν 6 άτομα. Πρόκειται για μία οικογένεια Τούρκων (γονείς και δύο παιδιά) και δύο διακινητές.
Σε βάρος των διακινητών αλλά και των Τούρκων ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για διακίνηση και παράνομη είσοδο στην Χώρα.

Στο μεταξύ, σήμερα υπήρχε μπαράζ συλλήψεων διακινητών στον Έβρο και στη Ροδόπη.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα άλλες δύο υποθέσεις.
Στην περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους άλλους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 10 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
Στη δεύτερη περίπτωση, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στην καρότσα του φορτηγού.
Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), δύο πλαστικές βάρκες και χρηματικό ποσό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Σουφλίου και Σαπών.