Έκλεισαν τα σύνορα του Ορμενίου για Βούλγαρους εργάτες γης οι οποίοι για δεκαετίες ζουν περιστασιακά στον Έβρο και πλέον έρχονται εργάτες από την Γκάνα!
Όσο κι αν προκαλεί αίσθηση, είναι πραγματικό και συμβαίνει στον Έβρο λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία.
Οι πρώτοι εργάτες γης από την Γκάνα, έχουν ήδη εγκατασταθεί στον Έβρο και εργάζονται σε χωριά της περιοχής.
Η πληροφορία που έφτασε στο thraki Νεα, επιβεβαιώνεται και δείχνει ότι όταν κλείνουμε τα σύνορα για τους εργάτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έρχονται εργάτες από την υποσαχάρια Αφρική.
Στον χάρτη, βλέπετε που είναι η Γκάνα.

Οι εργάτες βέβαια, αν και πολλοί από αυτούς πέρασαν από τον Έβρο με τους γνωστούς τρόπους των κυκλωμάτων, δεν εγκαταστάθηκαν μόνοι τους στην περιοχή.
Ήρθαν αφού προηγουμένως καταγράφηκαν, ταυτοποιήθηκαν και έβγαλαν άδεια εργασίας.
Επειδή όμως τα σύνορα του Ορμενίου είναι κλειστά και οι εργάτες που εργάζονται για χρόνια στον Έβρο δεν μπορούν να έρθουν με τον τρόπο που έρχονταν, φαίνεται ότι ήταν πιο εύκολο, ήταν δηλαδή, να έρθουν στον Έβρο, με νόμιμες διαδικασίες εργάτες από την Γκάνα.

Το αν θα ανοίξει η πόρτα και για το μέλλον θα φανεί σύντομα. Το λέμε πάντως, επειδή το γνωρίζουμε. Στην Κρήτη οι εργάτες από τη Βουλγαρία και την Αλβανία, σε μεγάλο βαθμό έχουν «δώσει τη θέση τους» σε εργάτες από το Πακιστάν κι άλλες μουσουλμανικές χώρες της Ασίας. 
Οι πρώτοι εργάτες έχουν ήδη εγκατασταθεί σε Κόμαρα και Βύσσα, προκειμένου να εργαστούν στην εξαγωγή και συσκευασία σπαραγγιών.
Και επειδή είμαστε γενικά οργανωμένοι, να δούμε κι ένα ευτράπελο.
Κάτοικος οικισμού, είδε έναν άνθρωπο να κυκλοφορεί στο χωριό του, φαντάστηκε ότι πρόκειται για άτομο που μπήκε τις τελευταίες ώρες παράνομα στη χώρα, κάλεσε την αστυνομία και παραλίγο να είχαμε καταδίωξη. . .

Σ’ αυτά να προσθέσουμε και τον αρχικό σχεδιασμό που αποκάλυψε το thraki Νεα, περί πρόθεσης για δημιουργίας ανοιχτής δομής στο Φυλάκιο Έβρου και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Εσύ του καλλιτεχνικού ξέρεις, τον στόχο σου (αυτό δεν αφορά τους αναγνώστες μας, από τους οποίους ζητάμε την κατανόησή τους).