Τη δημιουργία και λειτουργία παράλληλης υπαίθριας αγοράς στη Λαϊκή Αγορά Κομοτηνής κάθε Σάββατο αποφάσισε η Δημοτική αρχή εισακούοντας τα αιτήματα των μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται και επλήγησαν πολύ σοβαρά από την πανδημία.
Διαμορφώθηκε χώρος δίπλα στην υπάρχουσα Λαϊκή Αγορά, με διαγραμμίσεις και αρίθμηση, έτσι ώστε να δραστηριοποιηθούν παραγωγοί και έμποροι που είχαν σοβαρές οικονομικές απώλειες από την εκ περιτροπής λειτουργία, με την υποχρεωτική τήρηση, όμως, των απαραίτητων αποστάσεων. Οι 63 νέες θέσεις θα επιτρέψουν και την ανάπτυξη περισσοτέρων πωλητών αλλά και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στους καταναλωτές.
Η απόφαση για λειτουργία παράλληλης λαϊκής την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες με την υφιστάμενη λαϊκή σε νέο χώρο γίνεται σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 4682/2020. Από το Σάββατο 17 Απριλίου θα δραστηριοποιηθούν οι μικροπωλητές με προϊόντα γης και θάλασσας και από το μεθεπόμενο Σάββατο καταβάλλονται προσπάθειες να προστεθούν τα βιομηχανικά είδη σε παρακείμενο χώρο.
Η Δημοτική αρχή συνιστά στους επαγγελματίες να συνεχίσουν να τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και τους καταναλωτές να εμπιστεύονται την αγορά της πόλης τους.