Πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες ήχοι από πολεμικά αεροσκάφη ακούγονται στον Έβρο. Είναι οι ήχοι που προκαλούν οι Ίκαροι της πολεμικής μας αεροπορίας.
Είναι η ομπρέλα προστασίας που έχει σχεδιαστεί και απλώθηκε πάνω από τη Θράκη.
Έλληνες πιλότοι, μπαίνουν στα πολεμικά αεροσκάφη και σχεδιάζουν την πτήση τους μία ανάσα από την όριο γραμμή με την Τουρκία.

Γνωρίζουν, ότι με το που θα πλησιάσουν στην περιοχή, τα ραντάρ της Τουρκίας θα τους σημαδεύουν, αυτό όμως δεν τους πτοεί. Άλλωστε στους αιθέρες η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι και το έχει αποδείξει κάθε φορά που χρειάστηκε.

Η πολεμική αεροπορία, έχει μόνο μία αποστολή. Κι αυτή δεν ξεφεύγει χιλιοστό από τον στόχο.

Μην ξεχνάμε, ότι η Τουρκία έχει δημιουργήσει τόσες προκλήσεις στη Θράκη, που δεν άφησαν άλλα περιθώρια.
Δεν ήταν μόνο η παρενόχληση ελικοπτέρου από τουρκικό f16 στην περιοχή του Πυθίου τον Μάρτιο του 2020. Τότε το τουρκικό αεροπλάνο μόλις ενημερώθηκε ότι σπεύδουν ελληνικά αεροσκάφη εξαφανίστηκε 20 μόλις δευτερόλεπτα πριν οι Έλληνες πιλότοι αποκτήσουν επαφή μαζί του, κάτι που έκανε τους Τούρκους να αντιληφθούν ότι η κίνησή τους αν επαναλαμβανόταν θα τους κόστιζε πολύ ακριβά.

Τον ίδιο μήνα, αλλά βράδυ, οι Τούρκοι προσπάθησαν ξανά να μπουν στον ελληνικό εναέριο χώρο. Ξανά οι Έλληνες ήταν εκεί και μπλόκαραν την τουρκική εισβολή με τρόπο που θα θυμούνται για δεκαετίες.
Μάλιστα οι παραβιάσεις που είχε αποκαλύψει το thraki Νεα, σημειώθηκαν σε μεγάλο ύψος, ώστε οι ήχοι των αεροσκαφών να μην ακούγονται στο έδαφος.
Όλα αυτά στις 28 Μαρτίου του 2021. Στις 29, οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να πλησιάσουν στην Ελλάδα, αλλά παρέμεναν μίλια εντός Τουρκίας.
Οι πτήσεις των Ελληνικών αεροσκαφών συνεχίζονται, στο πλαίσιο εκπαίδευσης.
Ο χρόνος που φτάνουν τα f16 στον Έβρο από τη βάση τους, είναι χρόνος που δεν επιτρέπει την παραμικρή αμφισβήτηση, γεμίζοντας υπερηφάνεια τους ακρίτες.