Προκηρύξεις ΕΠΟΠ: Σε εξέλιξη οι συνεδριάσεις της επιτροπής ελέγχου δικαιολογητικών

Προς το τέλος Μαΐου, το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουνίου, θα κληθούν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του kranosgr, οι υποψήφιοι του διαγωνισμού Επαγγελματιών Οπλιτών, να διαγωνισθούν στα αθλήματα και να περάσουν την επιτροπή των ψυχοτεχνικών τεστ, προκειμένου να μπουν στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έχοντας μαζί τους τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα πρέπει να φροντίσουν να υποβληθούν μόνοι τους, είτε σε δημόσια νοσοκομεία ή σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατρεία.

Βασική προϋπόθεση να έχει ολοκληρώσει το έργο της η επιτροπή ελέγχου δικαιολογητικών και να ανακοινωθούν οι πίνακες των απορριπτέων καθώς και όσων θα συνεχίσουν τη διαδικασία, κάτι που αναμένεται να γίνει εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Σύμφωνα με τις προκηρύξεις:

Συγκροτούνται οι παρακάτω Επιτροπές για την επιλογή των υποψηφίων:

α. Επιτροπή Ελέγχου Δικαιολογητικών, β. Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίων, γ. Επιτροπή Ψυχοτεχνικών Εξετάσεων και δ. Επιτροπή Αθλητικών Δοκιμασιών.

Η Επιτροπή Ελέγχου Δικαιολογητικών (α) ελέγχει τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά ως προς τα προσόντα των υποψηφίων και μεριμνά για την επιβεβαίωση της ακρίβειας των δηλωθέντων στοιχείων από τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωσή τους. Συντάσσει :

(1) Πίνακες των κατάλληλων υποψηφίων που πληρούν τα καθοριζόμενα προσόντα και των οποίων τα δικαιολογητικά κρίθηκαν πλήρη και ορθά συμπληρωμένα και δικαιούνται συμμετοχής στις παραπέρα επιλογικές διαδικασίες.

(2) Πίνακες των ακατάλληλων υποψηφίων που δεν πληρούν τα καθοριζόμενα προσόντα ή των οποίων τα δικαιολογητικά κρίθηκαν ελλιπή και αποκλείονται της συμμετοχής τους στις παραπέρα επιλογικές διαδικασίες.

Στη συνέχεια υποβάλλει τους Πίνακες καταλλήλων και ακαταλλήλων στην Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίων (β).

Τα στοιχεία των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στους Πίνακες

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.