Τα αυξανόμενα κρούσματα τις τελευταίες μέρες έχουν προκαλούν μεγάλη ανησυχία στο δήμο Ορεστιάδας.
Κρούσματα στον δήμο καταγράφονται συνέχεια και συσσωρευτικά έχουν ειδικά την τελευταία εβδομάδα ανεβάσει τον αριθμό των ατόμων που νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα.
Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος απευθύνει έκκληση ώστε να τηρούνται τα μέτρα, την τελευταία εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν κατά 161%.

Δυστυχώς όσο περνούν οι μέρες η αύξηση των κρουσμάτων θέτει τον δήμο Ορεστιάδας κοντά σε περίπτωση λήψης επιπρόσθετων μέτρων, όμως η κατάσταση μπορεί να μην οδηγηθεί εκεί, αν παρουσιαστεί πτώση των επίσημων στοιχείων που καταγράφει ο ΕΟΔΥ.

Από το πρωί της Δευτέρας υπήρχε μία γενικότερη ανησυχία για την πορεία της υπόθεσης, σε καμία περίπτωση όμως, αντίθετα με τα όσα ισχυρίζονται κάποιοι δεν υπάρχουν αποφάσεις για επιπλέον μέτρα, αλλά οι αυτονόητες συστάσεις για προσοχή και τήρηση των μέτρων.
Όλα τα άλλα, είναι για λαϊκή κατανάλωση και υπερβολές που τρέφουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις τις καταναλώσεις. . .

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις για επιβολή μέτρων, λαμβάνονται σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο.

Αξίζει να τονιστεί ότι σε αυστηρό lock down βρίσκεται από το Σάββατο το χωριό Καστανιές, καθώς υπήρξε μεγάλη διασπορά ανάμεσα στους κατοίκους.

#S.O.S#S.O.S#S.O.S

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΤΑ 161%!!!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Mavridis στις Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν στις Καστανιές

1. Την προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και την απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2 – και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).
2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της Κοινότητας για λόγους υγείας.
3. Επιτρέπεται η μετακίνηση προς την Κοινότητα μόνο των μόνιμων κατοίκων και του προσωπικού τροφοδοσίας επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα.
4. Την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία) φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.
5. Την αναστολή οικοδομικών εργασιών στην Κοινότητα.
6. Την αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
7. Την αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
8. Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Ορεστιάδας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού Καστανιές και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
9. Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
10.Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του οικισμού Καστανιές.

Το thraki Νεα κατέγραψε εικόνα μέσα από τις Καστανιές