Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού οδήγησε στην αποκάλυψη μίας υπόθεσης που έχει λάβει πανελλήνια διάσταση.
Το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Βήμα, ότι συνελήφθη ένας Γεωργιανός ποινικός στον Έβρο, άνοιξε πολλές υποθέσεις που ερευνά η αστυνομία.
Καταρχήν ο Γεωργιανός ο οποίος συνελήφθη στους Κήπους την Παρασκευή το μεσημέρι, φαίνεται ότι συνδέεται με την άγρια ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού και της οικιακής τους βοηθού στις 7 Μαρτίου στο Πικέρμι.
Για την υπόθεση αυτή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ταυτοποίηση του DNA του συλληφθέντα με το DNA που βρέθηκε στο σπίτι στο Πικέρμι.
Οι αστυνομικοί στο τελωνείο των Κήπων κατάφεραν να συλλάβουν τον 35χρονο (για άλλους 36χρονο), όταν παρατήρησαν ότι δύο σφραγίδες στο διαβατήριό του δεν ήταν προβλεπόμενες. Συγκεκριμένα, όταν αστυνομικός πήρε στο χέρι του το διαβατήριο, είδε σφραγίδες ευρωπαϊκών χωρών που κίνησαν υποψίες. Αμέσως προχώρησε σε ενδελεχή έρευνα και διαπιστώθηκε ότι το έγγραφο έφερε πλαστές σφραγίδες, με αποτέλεσμα ο 35χρονος να συλληφθεί άμεσα και να μην καταφέρει να περάσει στην Τουρκία.
Ο 35χρονος σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ήταν εφοδιασμένος και με όλα τα απαραίτητα έγγραφα (έγγραφα PLF και τεστ για κορονοϊό) που απαιτούνται για να περάσει στην Τουρκία, ενώ εμφανίστηκε ως ταξιδιώτης που προέρχεται από ευρωπαϊκή χώρα και θέλει να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Μετά τη σύλληψή του, οδηγήθηκε στην εισαγγελία, όπου δόθηκε η εντολή να αφεθεί ελεύθερος για το αδίκημα με την πλαστότητα των εγγράφων, όμως παρέμενε κρατούμενος στην ασφάλεια Αλεξανδρούπολης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης. Κατά την παραμονή του όμως κι ενώ έχει σημάνει συναγερμός στο εγκληματολογικό της Αθήνας, έρχεται η ταυτοποίηση του DNA του Γεωργιανού για την υπόθεση της ληστείας στο Πικέρμι.
Αμέσως εκδίδεται ένταλμα σύλληψής του και αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την παρατηρητικότητα των αστυνομικών στους Κήπους, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αλεξανδρούπολης που ήταν επιφορτισμένοι και με την επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας στον Έβρο, ασχολήθηκαν άμεσα και ενδελεχώς με την υπόθεση, καθώς το ενδεχόμενο ότι οι δράστες που αναζητούνται για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά μπορούν να προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό, τους έθεσαν σε συναγερμό. Την ίδια στιγμή που έφτασε το σήμα από τον αστυνομικό σταθμό Κήπων για τη σύλληψη ατόμου, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αλεξανδρούπολης δεν έχασαν χρόνο και ειδοποίησαν συναδέλφους τους στο εγκληματολογικό της Αθήνας, για σύλληψη αλλοδαπού ο οποίος επιχείρησε να φύγει από την Ελλάδα.
Ο 35χρονος εξετάζεται αν εμπλέκεται με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας ενός παιδιού Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε κατά την εισβολή ληστών.
Στο μεταξύ όπως αναφέρει το nantiareport , κρίσιμο ζητούμενο για τους αστυνομικούς είναι να ανακαλύψουν περαιτέρω ίχνη των δραστών, στην άφιξη ή τη φυγή τους από το σπίτι στα Γλυκά Νερά, όπως και αξιοποιήσιμα στοιχεία (DNΑ, αποτυπώματα, δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων) μερικά από τα οποία έχουν ήδη αναλυθεί.