Επιστολή προς τους βουλευτές Έβρου απέστειλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας Βαγγέλης Μαρασλής. Με την επιστολή ο κ. Μαρασλής ζητάει να ενημερωθεί σχετικά με το αν οι βουλευτές είχαν κάποια απάντηση από τους συναρμόδιους υπουργούς Μηταράκη και Χρυσοχοΐδη σχετικά με το τεχνικό δελτίο για τις δομές ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ. Ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, προώθησε την επιστολή μέσω κοινοβουλευτικής αναφοράς, ζητώντας από τους υπουργούς απαντήσεις.

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ Ν.ΈΒΡΟΥ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΆ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΤ & ΤΟ ΠΡΟΚΕΚΑ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ!

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 

ΠΡΟΣ :

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής κοινοβουλευτική αναφορά προς τα Υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης-Ασύλου διαβιβάζοντας την επιστολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ν.Ορεστιάδας, Ευαγγέλου Μαρασλή, που αφορά στις εξελίξεις στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Ν.Ορεστιάδας και στο παρακείμενο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ).
Ειδικότερα, στις 27/4/2021 είχε συγκληθεί διαδικτυακή Τακτική Συνεδρίαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, στην οποία προσκλήθηκαν και οι τοπικοί βουλευτές, όπου συζητήθηκε και το ζήτημα των δομών του Κ.Υ.Τ  και του παρακειμένου ΠΡΟΚΕΚΑ των οργανωμένων κρατητηρίων των επτά (7) Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης (ΤΣΦ) Έβρου.
Ο Πρόεδρος σε εκτέλεση απόφασης του ΔΣ της Ν.Ορεστιάδας, διατυπώνει το αίτημα όπως ενημερωθεί από τους τοπικούς Βουλευτές για το αν υπάρχει σχετική ανακοίνωση από τα αρμόδια Υπουργεία αναφορικά με την έκδοση τεχνικού δελτίου για τις δομές του ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ της Κοινότητας Φυλακίου Ν.Ορεστιάδας.
Κατόπιν των ανωτέρω & στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου παρακαλούμε για την ενημέρωση σας & για τις δικές σας λοιπές ενέργειες προκειμένου στη συνέχεια να πληροφορήσουμε το Σώμα του τοπικού ΔΣ γιατί συνεχίζεται η ‘προβολή’ του εν λόγω ζητήματος παρά την ξεκάθαρη δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου από 1/3/21.